Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladík se přiznal ke krádežím

TRUTNOVSKO - Svědomí nyní zpytuje ve vazbě 

Trutnovští policisté obvinili v těchto dnech 18letého místního mladíka z  přečinů krádeže, porušování domovní svobody a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Obviněnému je kladeno za vinu, že v průběhu několika měsíců t.r., konkrétně  od ledna do současné doby, celkem v devíti případech odcizil zejména z obchodů a dále ze zahradních chatek na Trutnovsku různé věci. Z prodejen a obchodních domů si měl odnášet především potraviny, drogistické zboží nebo oblečení, z chatek pak elektroniku, nářadí nebo šperky. Z jedné drogérie například odcizil 32 značkových řasenek, z jiné prodejny kuchyňskou pánev s příbory a řeznické nože. Odcizené věci měl prodávat na ulici náhodným lidem a peníze použít pro svoji potřebu. Policistům se přesto podařilo několik odcizených věcí zajistit, mezi nimi např. televizor.
Podezřelý mladík byl zadržen poté, co se přišel sám přihlásit na polici. Uvedených skutků, ke kterým se doznal, se měl dopustit i přesto, že byl za krádeže již v minulosti odsouzen a v současné době byl „v podmínce“. Soudce vyhověl návrhu a obviněného poslal do vazby. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu až 3letý trest odnětí svobody. Celková škoda byla vyčílena na téměř 25.000 korun.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
zveřejněno: 9. května 2012 v 11:25

vytisknout  e-mailem