Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladík se snažil ujet policejní hlídce

JIČÍNSKO - Důvod byl záhy zřejmý.  

Policisté z Obvodního oddělení Nová Paka v úterý 1. 7. v nočních hodinách prováděli v Lázních Bělohrad kontrolu motorových vozidel. Jedno ze zastavovaných vozidel však na výzvu k zastavení nereagovalo a začalo před policisty ujíždět. Policisté ujíždějící vozidlo začali pronásledovat. V Jínově ulici řidič riskantní jízdou ohrozil protijedoucí auto. To muselo náhle změnit směr jízdy a prudce zabrzdit, aby mohlo ujíždějící vozidlo spolu s vozidlem Policie ČR projet.
Policistům se krátce nato podařilo pronásledované osobní auto Renault předjet, zatarasit mu cestu a znemožnit pokračování v jízdě. Řidič ujíždějícího vozidla se ještě snažil mezi služebním vozidlem Policie ČR a zaparkovanými vozidly projet, ale to se mu již nepodařilo a svoji jízdu tak ukončil.
 
Policejní hlídka vyzvala 20letého řidiče k dechové zkoušce. Již na pohled jevil známky silné opilosti. To také potvrdila dechová zkouška, která naměřila nejprve hodnotu 1,76 a podruhé 1,82 promile alkoholu.  Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali. Poté ho odvezli na obvodní oddělení, kde byly provedeny potřebné úkony. Celá událost se obešla bez zranění osoby řidiče ani zasahujících policistů a nevznikla ani škoda na majetku. 
 
Mladík  si převzal záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Libuše Holá
2. 7. 2014, 9:55
Odkazy do noveho okna

Jičínsko

1. 2. pronásledování řidiče 

Detailní náhled

Jičínsko

1. 2. pronásledování řidiče 

Detailní náhled

Jičínsko

1. 2. pronásledování řidiče 

Detailní náhled

Jičínsko

1. 2. pronásledování řidiče 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem