Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladík si vymyslel historku o odcizeném vozidle

NÁCHODSKO – Nejdříve však tento (ne)řidič ujížděl strážníkům rychlostí až 200km/h. 

Dne 28. srpna 2021 jsme krátce před půlnocí přijali oznámení od strážníků Městské policie Jaroměř o ujíždějícím vozidle značky VW Golf, které mělo jet přes Jaroměř směrem na Náchod až 200 km rychlostí. Na jejich výzvy k zastavení řidič vozidla nereagoval a při ujíždění ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Následně ihned vyrazila hlídka obvodního oddělení Česká Skalice na křižovatku ulice Zelená v České Skalici se silnicí I/33, kde čekala na průjezd vozidla. Odstavený prázdný automobil o pár desítek minut později nalezl policejní psovod na postranní cestě u České Skalice.

Operační důstojník 20 minut po půlnoci přijal oznámení, že měl dané vozidlo 18letému mladíkovi někdo odcizit. Následným šetřením policisté zjistili, že historka o odcizeném automobilu byla smyšlená. Jelikož mladík nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění, rozhodl se prý „raději“ hlídce strážníků ujet a policii nahlásit krádež.

Přítomnost alkoholu a jiných návykových látek vyloučili policisté u tohoto (ne)řidiče provedenou zkouškou. Následně ho eskortovali na obvodní oddělení k podání vysvětlení a řádnému zadokumentování věci.

Muž je podezřelý ze spáchání několikerého protiprávního jednání, přesná právní kvalifikace bude ustanovena.


por. Ing. Eliška Majerová
7. 9. 2021, 9:15

vytisknout  e-mailem