Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mladík si zkomplikoval život

LIBEREC - Ne přiliš dobře dopadla oslava s kamarády a spolužáky pro 19letého chlapce. Zřejmě množší vypitého alkoholu v něm vybudilo sklony k ničení. Poškodil zaparkované auto a způsobi škodu za několik tisíc korun. Nyní čelí obvinění. 

Nepříliš dobré vzpomínky bude mít na oslavu se svými spolužáky a kamarády teprve 19letý mladík z Liberce. Skončil totiž na policejní služebně a strávil noc i v policejní cele. Zřejmě velké množství vypitého alkoholu zapůsobilo na doposud zákonem neposkvrněného mladíka tak, že v úterý v noci demoloval, co mu přišlo pod ruku. V Alšově ulici rozbil větví skleněné vchodové dveře domu a bez povšimnutí nenechal ani zaparkovaný vůz Hondu Civic, ze kterého utrhl oba přední stěrače.

Když mladíka zadrželi na základě oznámení občanů policisté, naměřili mu v jeho dechu 2,43 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že se mladík dopustil veřejně hrubé neslušnosti a výtržnosti a způsobil dalším osobám desetitisícové škody, byl obviněn z přečinů výtržnictví a poškození cizí věci. Podle trestního zákoníku lze za uvedené jednání uložit až dvouletý trest odnětí svobody. Na konkrétní sankci bude mít ale vliv věk mladíka a jeho prozatímní bezúhonnost.
Určitě ale již samotná zkušenost, že v důsledku své nerozvážnosti a přemíry pití alkoholu pobýval v policejní cele, bude mít na chlapce "výchovný", a do budoucna snad i varovný, dopad.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje
20. 5. 2013

vytisknout  e-mailem