Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladík sprejoval zeď garáže

MOSTECKO - Zadržel ho svědek a přivolal policii; V žádostech o úvěry uvedl nepravdivé údaje; Řidič pod vlivem boural. 

V žádosti o úvěry si navýšil výplaty a zapřel exekuce, ve firmě si ponechal část tržby
Vyšetřovatel oddělení hospodářské kriminality obvinil z přečinů zpronevěry a úvěrového podvodu 36letého muže z obce na Litvínovsku. Podle šetření policie měl muž z domova uzavřít s jednou společností smlouvu o spotřebitelském úvěru na částku 21 tisíc korun, kdy měl uvést při vyplňování nutných údajů pro poskytnutí úvěru nepravdivou částku o svém čistém příjmu a také zamlčel skutečnost, že má několik exekucí. Peníze mu byly poskytnuty v požadované výši, kdy z úvěru vrátil jen část. O pár měsíců později opět stejnou společnost v podvodném úmyslu získat další neoprávněný majetkový prospěch, požádal o spotřebitelský úvěr v hotovosti na částku 20 tisíc korun. Znovu si notně navýšil svůj čistý příjem a z exekucí přiznal jen jednu. Úvěr získal a uhradil zpět zase jen část. Trestného činu zpronevěry se měl dopustit u jedné společnosti na Mostecku, kde pracoval a inkasoval tržby. Z tržeb si měl přivlastnit hotovost ve výši 13 tisíc korun, kterou měl odvést do pokladny společnosti, tak jak mu tato povinnost vyplývala z jeho pracovní smlouvy. Celkem měl obviněný způsobit hmotnou škodu ve výši 38 tisíc korun. Obviněný muž je stíhán na svobodě, za tyto přečiny ho může soud odsoudit až na dva roky odnětí svobody. 

Mladík sprejoval na cizí garáž, zadržel ho svědek
Na policejním oddělení v Litvínově skončil 19letý mladík z Litvínovska. O víkendu ve večerních hodinách se procházel Litvínovem a hledal vhodný objekt, který by posprejoval. Sprejování ho prý baví, jenže si k tomu vybral nevhodnou plochu. Objevil garáž, na jejíž obvodovou zeď bílé barvy měl nastříkat barevný nápis o velikosti 4 x 1 metr. Jeho počin zaznamenal náhodný svědek, který mladíka okřikl. Ten ale nereagoval a činil se dál. Muž ho zadržel a přivolal na místo policii. Hmotná škoda zatím nebyla poškozeným majitelem vyčíslena. Policisté obvodního oddělení Litvínov mladíkovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Naboural včera jiné vozidlo, v dechu měl přes dvě promile
Dopravní policie šetří včerejší nehodu, která se stala ve večerních hodinách v jedné litvínovské ulici. Tam řidič osobního vozidla při vyjíždění na parkovišti měl poškodit zaparkované auto. Motorista z místa nehody odjel a po chvíli se vrátil zpět. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol, ta byla pozitivní s výsledkem vyšší než dvě promile alkoholu v dechu. Řidič hlídce nepředložil žádné doklady pro řízení, prý je ztratil. Na vozidlech vznikla škoda ve výši odhadem 30 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

nprap. Ludmila Světláková
Most 9. června 2021

vytisknout  e-mailem