Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mladík ujížděl policistům

Policejní hlídka se pokoušela auto zákonným způsobem zastavit, ale řidič vozidla na výzvu nezastavil a kličkováním policistům bránil v předjetí vozidla. 

Jednadvacetiletý mladík z Oderska jel v pátek 21. srpna okolo desáté hodiny večerní s vozidlem Škoda Favorit z Bílovce na Tísek. Policejní hlídka řidiče vyzvala k zastavení jeho vozidla, pomocí předního světelného nápisu STOP, společně se zapnutým majákem s výstražným a zvukovým zařízením. Mladík policistům na výzvu nezastavil a snažil se jim ujet. Velkou rychlostí ujížděl na Výškovice a dále na Hlubočec na Opavsku, kdy při nebezpečné jízdě po celé šíři silnice kličkoval a snažil se služební vozidlo ohrozit. V obci Hlubočec dojel do slepé uličky mezi domy, kde zastavil a vyskočil z vozidla.  Řidič, který se z místa snažil utéci byl dle zákona vyzván zasahujícím policistou, aby se nepokoušel o útěk a zanechal svého protiprávního jednání. Mladík na výzvu nereagoval a chtěl otevřít branku sousedního pozemku a utéci. Z důvodu zadržení řidiče zasahující policista použil donucovací prostředky, a to hmaty a chvaty sebeobrany a byly mu přiloženy služební pouta. Při zákroku došlo u policisty k drobnému poranění s následným ošetřením v bílovecké nemocnici. Ke zranění podezřelého nedošlo. Došlo však k poškození služební octávie. Podezřelý, když opustil své vozidlo, řádně jej nezabrzdil a nezajistil, toto se z kopce rozjelo zpátky a svou levou částí, poškodilo pravou část služebního vozidla. Podezřelý se následně podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholických nápojů s negativním výsledkem. Rovněž negativní byla zkouška na přítomnost další návykové látky.
Následně policisté zjistili, že jednadvacetiletý mladík pravděpodobně nevlastní řidičský průkaz, jelikož nasbíral dvanáct trestných bodů. Pokud se tato skutečnost prokáže, bude podezřelý z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, kde mu dle trestního zákona hrozí peněžitý trest, zákaz činnosti, v krajním případě trest odnětí svobody až na jeden rok. Případem se nadále zabývají bílovečtí policisté.


Stalo se …


Krádež zmrzlinového stroje

Neznámý pachatel vnikl v noci na 23. srpna do restaurace v Jistebníku. Pachatel následně z vestibulu restaurace odcizil stroj na výrobu zmrzliny v hodnotě 170 tisíc korun. Majiteli restaurace způsobil další škodu na zařízení ve výši tisíc pět set korun. Policisté po pachateli krádeže a odcizeném stroji usilovně pátrají.


Vandal poškodil balíky sena

Neznámý pachatel v době ze soboty na neděli 23. srpna v Lichnově, část Zadky, na neoplocené louce, poškodil ochrannou folii na sedmnácti uskladněných balíků senáže. Majiteli tak pachatel způsobil předběžnou škodu přes třináct tisíc korun. Frenštátští policisté případ prošetřují pro trestný čin poškozování cizí věci.


Zapůjčené lešení nevrátil

Z trestného činu zpronevěra je podezřelý 34letý muž ze Studénky. Podezřelý si na konci července minulého roku zapůjčil ve Studénce od poškozeného okolo 100 metrů čtverečních trubkového lešení, které měl dle písemné smlouvy vrátit do konce října minulého roku. Podezřelý do dnešního dne zapůjčené lešení nevrátil a dále ho měl zapůjčil další osobě bez svolení majitele. Na osobní a telefonní urgence poškozeného však nereaguje. Poškozenému tak způsobil předběžnou škodu ve výši 60 tisíc korun.


Za vozidlo nezaplatil

Z trestného činu podvod je podezřelý 37letý muž z Kroměřížska, který v květnu letošního roku v Novém Jičíně převzal od o pět let mladšího poškozeného, na základě smlouvy o koupi, vozidlo Ford Escort. Podezřelý do současné doby neuhradil smluvní částku, komunikaci se vyhýbá a poškozenému tak způsobil škodu ve výši 28 tisíc korun.


Vloupání do restaurace

Škodu přes 32 tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který v sobotu 22. srpna nad ránem vnikl do restaurace v obci Spálov na Odersku. Neznámý pachatel vnikl do sálu restaurace a z něj odcizil LCD televizor Sony. Pachatel způsobil škodu odcizením ve výši 32 tisíc korun a poškozením ve výši šest set korun.

vytisknout  e-mailem