Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Mladík ve felicii ujížděl policistům

PELHŘIMOVSKO: Auto si půjčil bez vědomí majitele 

V úterý prováděli policisté v obci Mnich dohled nad provozem na pozemních komunikacích. Po čtrnácté hodině se rozhodli zastavit projíždějící automobil Škoda Felicie. Jeho řidič ale na znamení nereagoval a začal z místa ujíždět. Policisté se služebním vozidlem okamžitě vyjeli za ním a dostihli ho u místního koupaliště, kde řidič zastavil.

Vozidlo řídil osmnáctiletý mladík z Jindřichohradecka, který byl v autě sám. Policisté při následné lustraci zjistili, že mladý muž není držitelem žádného řidičského oprávnění a za volantem tak nemá co dělat. Felicie, kterou řídil, má navíc propadlou technickou kontrolu a automobil tak není způsobilý provozu na pozemních komunikacích.

Při následném šetření policisté zjistili, že vozidlo, které patří jeho příbuznému, si mladík vzal bez vědomí majitele. Policisté proto zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Vzhledem k tomu, že majitel auta nedal souhlas s trestním stíháním svého příbuzného, policisté případ odložili. Tím, že mladík řídil bez oprávnění a navíc vozidlo bez platné technické prohlídky, je podezřelý z přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Ve správním řízení mu hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení od jednoho roku do dvou let.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

14. ledna 2016

vytisknout  e-mailem