Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mladík vykrádal v Liberci nápojové automaty

LIBEREC - Libereckým kriminalistům se podařilo objasnit několik případů vloupání do nápojových automatů v Liberci. Krádeže má na svědomí 30letý mladík z Ústecka. 

V těchto dnech zahájili liberečtí kriminalisté trestní stíhání proti 30letému mladíkovi z Ústecka, který se v první polovině června loňského roku vloupal v několika případech do nápojových automatů v Liberci. Mladíka obvinili kriminalisté z přečinů "Krádeže" a "Poškození cizí věci".

Počátkem měsíce června vnikl mladík celkem do čtyřech nápojových automatů umístěných v různých budovách areálu Krajské nemocnice Liberec v ulici Husova, kde odcizil tržbu v mincích za téměř 15 tisíc korun. Ve svém počínání pokračoval o pár dní déle, kde opět v areálu Krajské nemocnice Liberec odcizil z jednoho nápojového automatu tržbu za více jak 4 tisíce korun. V polovině měsíce nenechal bez povšimnutí i nápojový automat v budově TJ Lokomotiva v Liberci, na ulici Jablonecká, kde způsobil větší škodu na poškozeném automatu než na odcizené samotné tržbě, která činila necelý jeden tisíc korun. Nakonec v polovině června mladík řádil ještě jednou v areálu Krajské nemocnice, a to konkrétně v pavilonu Péče o matku a dítě, v pavilonu D a v pavilonu chirurgie, kde ze třech nápojových automatů odcizil tři kasy značky Astro a odcizil tržbu za necelé 4 tisíce korun.

Krádežemi mladík napáchal škodu za téměř 29 tisíc korun. Trestní stíhání mladíka probíhá na svobodě a nyní bude záležet na soudu, jaký trest mladíkovi v tomto případě uloží. Za podobné krádeže byl totiž v posledních třech letech Okresním soudem v Děčíně soudně trestán, kdy mu soud uložil trest v podobě obecně prospěšných prací s výměrou 300 hodin. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
21. ledna 2014

 

vytisknout  e-mailem