Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Mladík ztratil hudební nástroj za několik tisíc

NÁCHODSKO - Ztracená trubka je na světě ! 

Trubka_detailNalezená trubka/Foto Policie ČRAKTUALIZACE -Poctivý soused našel pouzdro s nástrojem a odevzdal jej policii.

Šťastný konec má nahlášená ztráta hudebního nástroje z počátku měsíce března tohoto roku. Ztracenou trubku měl 19letý mladík vypůjčenou k umělecké činnosti,  při návratu domů z koncertu ji zapomněl v pouzdře na chodbě, odkud přes noc zmizela (viz článek níže). Policisté, kteří nikde v okolí nástroj neobjevili, pro větší šance k jeho nalezení společně s dalším pátrání vyzvali ke spolupráci i veřejnost.A možná i díky tomu našla trubka opět cestu k hudebníkovi. O čtrnáct dní později totiž pouzdro s nástrojem objevil jiný nájemník domu, který si šel pro nějaké věci do sklepa. Přitom si všiml u dveří postaveného plastového kufříku. A když zjistil, že uvnitř je uložená trubka, napadlo ho, že je to ta samá, kterou již dva týdny hledal jeden z nájemníků. Muž tedy nezaváhal a ohlásil nález policii.

Policisté nástroj přijali a po zadokumentování všech okolností nálezu jej včera vrátili zpět radostnému muzikantovi. Dík tak patří nejen dobré práci policistů, ale především poctivému všímavému sousedovi.

por. Mgr. Eva Prachařová
15. 3. 2017 v 10.45

Policisté z Obvodního oddělení Jaroměř zahájili v těchto dnech úkony trestního řízení kvůli zatajení nálezu hudebního nástroje. Trubka zn. Yamaha YTR 2335, výr. číslo 577827, která byla uložena do černého pouzdra s nápisem “Z 223“, zmizela ze společné chodby bytového domu v ul. Rudé armády v Jaroměři Josefově minulý týden. Před dveřmi bytu ji zde ze středy na čtvrtek ( v době mezi 1. 3. od 21:00 a 2.3. do 7:00) zapomněl 19 letý mladík, když se vracel domů z místní umělecké školy z koncertu. Hodnota ztraceného hudebního nástroje byla předběžně vyčíslena na několik tisíc korun.
Policisté se o případu dozvěděli včera odpoledne, když přišel poškozený událost osobně nahlásit. Kdo hudební nástroj nalezl a dosud neodevzdal, nyní zjišťují policisté. Poctivý nálezce tak může učinit přímo na Obvodní oddělení policie v Jaroměři nebo na oddělení ztrát a nálezů jakéhokoliv úřadu. Současně vyzýváme případné svědky, kteří by mohli ke ztracenému hudebnímu nástroji poskytnout jakékoliv informace, aby tak učinili na bezplatnou linku 158. V případě, že nálezce věc nevrátí, za zatajení věci mu hrozí až roční pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 7. 3. 2017 v 10:50

 

Odkazy do noveho okna

Trubka_detail

Nález Jaroměř 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem