Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladíka bodl na zastávce do zad

MOSTECKO - Prý měl narážky na jeho čepici; Pod vlivem alkoholu poškodil kruhový objezd i značku; Dvě krajské dopravní akce. 

Pod vlivem alkoholu jízdu nezvládl, poškodil kruhový objezd i dopravní značku
Až tříletým trestem odnětí svobody je ohrožen 62letý řidič z Mostu, který porušil zákony. Po předchozím požití alkoholu měl usednout za volant osobního vozidla a řídit na pozemní komunikaci 1/27 ve směru na Most. Při jízdě však nezvládl řízení a najel na betonový ostrůvek před okružní křižovatkou ulic Pražská, Vtelenská a Mostecká, kde poškodil dopravní zařízení a následně narazil přední části vozidla do tělesa kruhového objezdu, kde zůstal stát. Při nehodě došlo k poškození betonových palisád a dopravní značky. Policisté u řidiče provedli na místě dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní s výsledkem 1.8 promile alkoholu. Dle policie vznikla hmotná škoda odhadem ve výši 60 tisíc korun. Vyšetřovatel Mostečana obvinil z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a stíhá ho na svobodě.

Na zastávce bodl mladého muže do zad, prý se mu posmíval
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z pokusu zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví 68letého muže z Mostu. Ten měl dle policistů, kteří na objasnění případu pracovali, na zastávce tramvaje v Mostě po předchozí slovní rozepři na místě veřejně přístupném a před několika zde přítomnými osobami napadnout mladého muže, kterého měl bodnout loveckým nožem do bederní krajiny a způsobil mu zranění. Napadený mladík z místa utekl a posléze zjistil, že krvácí a přivolal policii i záchranku. Jeho zranění si vyžádalo hospitalizaci v nemocnici a pracovní neschopnost. Kriminalisté pak následným prověřováním a vyhodnocením řady kamerových záznamů z místa útoku a jeho okolí totožnost útočníka brzy zjistili. Motivem jeho jednání měl být údajně posměch mladého muže směrem k obviněnému. Incident se stal ve druhé polovině října v odpoledních hodinách. Trestně stíhaný muž je vyšetřován na svobodě. 

Dopravní hlídky sledovaly chodce i způsob jízdy a předjíždění
V okrese Most proběhly dvě krajské dopravní akce. První byla zaměřena na způsob jízdy a správné předjíždění vozidel. Policisté na místních komunikacích a silnicích I. třídy zkontrolovali celkem 15 vozidel a odhalili 6 přestupků v dopravě. Za ně muži v uniformách uložili řidičům pokuty v příkazním řízení ve výši 3 900 korun.
Při druhé akci se hlídky zaměřily na chodce a cyklisty. I při těchto kontrolách zastavily 17 motorových vozidel. Jeden chodec porušil dopravní předpisy a vyinkasoval pokutu ve výši 500 korun, další, řidič vozu, nepředložil doklad o pojištění vozidla a jiný motorista se otáčel tam, kde to pravidla nedovolují. Policisté za porušení uložili pokuty za 1 300 korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 11. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem