Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladíka lupič připravil o boty

MOST - Kriminalisté lupiče vypátrali; Mostečan jezdil do Litvínova zapalovat kontejnery 

Lupič vzal poškozenému boty
Z trestného činu loupeže, krádeže a vydírání obvinil policejní komisař mostecké policie třicetiletého muže z Mostecka. Ten měl minulý týden v pozdně nočních hodinách v hale nádraží Českých drah v Mostě přisednout na lavičku, kde seděl 18 letý mladík, který čekal na vlak. Obviněný chtěl nejprve cigaretu a pak začal mladíkovi sahat do kapes. Nakonec ho vyzval, aby vysypal obsah svých kapes, což mladík učinil. Pachatel si přes nesouhlas mladíka přivlastnil jeho MP3 přehrávač a vzal mu i náramek z bílého kovu. Poté mladíkovi nabízel drogu a následně ho pod pohrůžkou násilí přinutil, aby s ním šel do nedaleké herny. Mladík mu v obavách o své zdraví vyhověl. Cestou ho pachatel opět po pohrůžkou újmy na zdraví přinutil, aby si zul své sportovní značkové boty a sám si je oblékl. Mladíkovi dal náhradní boty a poté odešel. Ke zranění poškozeného nedošlo. Odcizené věci v hodnotě 2 500 korun policie nezajistila. Policejní komisař muže zadržel a podal podnět na uvalení vazby. Obviněný byl propuštěn a nyní je stíhán na svobodě.

Pyroman z Mostu řádil v Litvínově
Mostečtí kriminalisté odhalili mladého pyromana. Muž ve věku 23 let z Mostu měl dle výsledků šetření mostecké policie zapalovat v Litvínově plastové kontejnery. Již v srpnu na Loučkách měl obviněný zapálit zapalovačem papírový odpad v kontejneru a způsobit požár a následně tím zničit zařízení na odpad. Ani ne za měsíc se žhář do Litvínova vydal opět. Tentokrát hořelo v ulici u Zámeckého parku a to stejným způsobem. Požár zcela kontejner zničil. Do třetice pyroman řádil koncem října v ulici Školní. I tam velkoobjemový plastový kontejner po jeho zásahu shořel. Poškozená firma na odpady odhadla škodu na částku 21 tisíc korun. Policisté pachatele obvinili z trestného činu poškozování cizí věci a stíhají ho na svobodě.

Sklo u autobusu prasklo
Případ poškození autobusu šetří litvínovští policisté. Neznámý poberta o víkendu vhodil v odpoledních hodinách v Litvínově kámen a způsobil prasklinu výplně okna autobusu městské hromadné dopravy. Poškozený majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na patnáct tisíc korun. 

Vůz našel vykradený
Tučný lup našel v cizím vozidle dosud neznámý zloděj. Ten v Mostě u kostela vnikl násilím do zde zaparkovaného osobního vozidla značky Kia a jeho majiteli odcizil z vozu notebook a fotoaparát, které byly uloženy ve voze. Poškozený majitel odhadl hmotnou škodu na částku padesát tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří mostečtí policisté z obvodního oddělení.

Kvůli pobytu otcem cizího syna
Mostecká policie obvinila z trestního činu napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky 28 letou ženu z Mostu. Ta uvedla před matričním orgánem prohlášení o uznání otcovství a umožnila prohlásit 44 letého cizince za otce svého nezletilého syna, ačkoliv si byla vědoma, že toto prohlášení se nezakládá na pravdě. Za to jí byla přislíbena a poté i vyplacena finanční částka. Fiktivní otec pak podal žádost o povolení k trvalému pobytu rodinného příslušníka na úřadě v západních Čechách.

Policie v noci kontrolovala řidiče
O víkendu proběhla na silnicích mosteckého regionu okresní dopravně bezpečnostní akce. Policisté dopravní služby na stanovištích, které během noci často měnili, zkontrolovali devadesát motorových vozidel a zjistili celkem 25 dopravních přestupků. Akce byla zaměřena na kontrolu silničního provozu a hlavně na řízení motorových vozidel pod vlivem alkoholu. U dvou řidičů se zjistilo podezření, že řidiči před jízdou alkohol pili. Za zjištěných 21 přestupků policie uložila řidičům pokuty ve výši 17 800 korun, čtyři přestupky budou řešit ve správním řízení přestupkové komise obcí. Jeden řidič se nepřipoutal, u dalšího řidiče policisté zjistili požití návykové látky (drogy). Pět vozidel mělo nevyhovující technický stav a čtyři motoristé si zapomněli svůj řidičský průkaz.
 

vytisknout  e-mailem