Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladíka od sebevraždy odradili policejní vyjednavači

NÁCHODSKO – Chtěl skočit ze skály 

Ilustrační foto Policie ČRIlustrační foto Policie ČR
Dramatický večer ve středu 5. října 2011 a část noci prožil 21letý mladík v Novém Městě nad Metují, který chtěl skoncovat se životem, a s ním i policejní hlídka a následně přivolaní vyjednavači. O půl desáté se v noci na náchodské operační středisko dovolal dívčí hlas s naléhavou prosbou o pomoc.  
 
Za zábradlím až na okraji skalní vyhlídky na řeku Metuji, sedí bývalý přítel její příbuzné, rozloučil se světem a chce skočit dolů. Policie na místo okamžitě vysílá hlídku, v těsném sledu za ní pak své dva policejní vyjednavače. Nejprve mladý muž s nikým nehovoří, pak se podaří jeho mlčení prolomit. Vyjednavači postupně mladíka přesvědčují, aby od svého úmyslu ustoupil a nemařil svůj život. Téměř dvouhodinový rozhovor policistů a mladého muže nakonec vede k úspěchu, mladík se nechává přesvědčit, aby se vrátil zpět za zábradlí do bezpečného prostoru.
 
Tam už na něj čekají pomocné ruce a připravená lékařská pomoc, která si mladíka v těžké citové situaci přebírá do své péče. A odměna za čas strávený ve službě navíc? Zachráněný mladý život, říkají shodně muži zákona, vycvičení k mluvení a přesvědčování. Stejně tak jako přivolaní hasiči, jejichž zásahu tentokrát nebylo třeba. 
 
por. Bc. Eva Prachařová
5. 10. 2011 v 11.00 hodin

vytisknout  e-mailem