Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Mladíka přejela dvě auta

LIBEREC - Rychlostní komunikace na Prahu byla hodinu uzavřená. 

K velmi tragické nehodě došlo v úterý v noci (2. 8. 2011), krátce před půl jedenáctou. Na rychlostní komunikaci R10 srazila dvě auta muže, který se pohyboval na silnici ve směru na Prahu, poblíž benzinové čerpací stanice Shell. Oba řidiči jeli  po dvouproudé vozovce od Liberce na Prahu. Muž při srážce s auty utrpěl velmi vážná zranění, kterým nakonec podlehl. Policistům se podařilo mrtvého chodce ztotožnit. Je jím 18letý mladík z Liberecka.

Oba řidiči, kteří mladíka srazili, zůstali na místě a vyčkali příjezdu policistů. Událost si na místě převzala služba kriminální policie a vyšetřování, která zahájila úkony trestního řízení pro podezření z usmrcení z nedbalosti. Kriminalisté budou zjišťovat veškeré okolnosti této tragické nehody, i to, proč se mladík pohyboval na rychlostní komunikaci a míru zavinění jednotlivých účastníků.  V souvislosti s usmrcením mladíka bude nařízena soudní pitva, která by měla zjistit přesnou příčinu jeho smrti.

Z důvodu šetření dopravní nehody musela být rychlostní komunikace ve směru na Prahu zhruba hodinu úplně uzavřena. Následně byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh. Po cca třech hodinách byl provoz již obnoven úplně.


mjr. Bc. Vlasta Suchánková
e-mail: tiskova.krplb@mvcr.cz
tel.: 724 189 071
3. 8. 211

vytisknout  e-mailem