Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mladíka usvědčily daktyloskopické stopy

Policejní komisař zahájil trestní stíhání pro podezření z trestných činů poškozování cizí věci, výtržnictví a krádež proti dvacetiletému mladíkovi z Olomoucka. 

Mladík, který již byl v průběhu posledního půlroku stíhán pro majetkovou trestnou činnost, se měl tentokrát protiprávního jednání dopustit tím, že společně s dalším mužem koncem února vnikli v Lutíně do chladícího boxu v objektu soukromé firmy a odcizili z něj nealkoholické i alkoholické nápoje v hodnotě přes pět tisíc korun. Kromě toho mladíka kriminalisté podezírají také z toho, že se počátkem dubna vloupal do baru v Olomouci na ulici Riegrova a odcizil z něj kávovar, televizor a tři hliníkové sudy. Policistům se podařilo v průběhu vyšetřování také zjistit, že v lednu tohoto roku rozbil čtyři skleněné výplně na tramvajové zastávce před budovou Okresního soudu v Olomouci. Protože se protiprávního jednání dopustil na místě veřejnosti přístupném, je v tomto případě podezřelý kromě trestného činu poškozování cizí věci i z výtržnictví.
 
Trestnou činnosti kriminalisté odhalili nejen na základě postupně získaných poznatků, ale podezřelého muže prozradily také daktyloskopické stopy na místě činu.
 
Souhrnná výše způsobené škody byla vyčíslena na bezmála 70 tisíc korun. Muž je stíhán na svobodě, za výše uvedené trestné činy mu hrozí v případě, že soud prokáže jeho vinu, peněžitý trest, případně trest odnětí svobody až na dva roky.

vytisknout  e-mailem