Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mladíkovi byla zima

JIČÍNSKO - Přístřeší mu poskytla zahradní chatka 

                                         ilustrační foto
Zima a hlad údajně zahnaly v neděli 18. března večer čtyřiadvacetiletého mladíka do zahrádkářské kolonie v Jičíně, kde vnikl do jedné z  chatek.
 
Uvnitř našel sušenky, které snědl,  a poté ulehl do postele. Brzo ráno pak chatku opustil, aby se večer zase  vrátil. Vzhledem k tomu, že byl bez finančních prostředků, vzal si s sebou sadu hrníčků, které chtěl prodat. To mu zřejmě bylo málo a tak se  ještě „podíval“ do vedlejší chatky, ze které  odcizil propanbutanový vařič v hodnotě 1.500 korun. Ten nakonec prodal za  150 korun, které utratil za jídlo a pití. Poté se opět na noc vrátil. Takto zde přebýval do středy 21. března, kdy  jeho „návštěvy“ odhalila majitelka chatky. Nezvaného hosta prozradily ohořelá svíčka, plný popelník nedopalků  a zbytky jídla ve skříni. Navíc žena nemohla najít hrníčky a  sušenky. Místo toho objevila pod postelí igelitovou tašku s  osobními věcmi a písemnostmi na mladíkovo jméno.                                                                                    
Pro policisty pak nebylo nic jednoduššího, než si na mladého muže počkat. Ten ani nezapíral a ke všemu se doznal. I když svého jednání velmi litoval, nebylo mu to nic platné. Za přečin krádeže a porušování domovní svobody mu hrozí až dva roky vězení.

nprap. Hana Klečalová
22. března 2012 v 10:06

vytisknout  e-mailem