Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladiství požívali alkohol

LOUNY - Akce v Impériu; Vloupal se na poštu; Kradl kola a autorádia  

Akce v Impériu

Ze soboty na neděli (cca od 00.30 do 02.00 hodin) se v hudebním a tanečním klubu Impérium v Lounech uskutečnila policejní akce za účelem ochrany před škodami způsobenými alkoholem a jinými návykovými látkami. Kromě policistů z Územního odboru vnější služby v Lounech byli do akce zapojeni i strážníci Městské policie Louny a sociální pracovnice. Na místě policisté provedli kontrolu celkem 52 osob, z toho bylo 12 mladistvých. U tří z nich zjistili požití alkoholu. Dvě mladistvé osoby proto zajistili a následně předali zákonným zástupcům. Zjištěné přestupky budou po provedeném šetření a řádném zadokumentování předány správnímu orgánu při Městském úřadu v Lounech. V případě třetí mladistvé osoby, která byla pod vlivem alkoholu, uložili policisté blokovou pokutu ve výši 500 Kč osobě, která jí alkohol poskytla. Další podobné akce plánují policisté i do budoucna.

Vloupal se na poštu

V rukou policistů nakonec skončil 19letý mladík z Podbořanska, který se koncem minulého týdne, ve večerních hodinách, vloupal do budovy České pošty v Kryrech. Měl v úmyslu odcizit finanční hotovost. Na místě byl však zadržen policejní hlídkou, tak stačil napáchat škodu pouze poškozením objektu ve výši asi 2 000 Kč. Jak policisté dále zjistili, mladý muž má na svědomí i další trestnou činnost. Na začátku září např. vnikl na volně přístupný pozemek u jednoho rodinného domu v Kryrech a z uzamčené kolny odcizil měděné kabely v hodnotě 3 600 Kč. Ty pak vypálil a získanou měď zpeněžil ve sběrných surovinách.  Uvedený mladík je podezřelý i z další majetkové trestné činnosti. Popsaných skutků se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu v Lounech odsouzen v červnu tohoto roku, mimo jiné, i pro provinění z krádeže k úhrnnému trestnímu opatření odnětí svobody ve výměře devíti měsíců s podmínkou na dva roky. Za shora uvedené delikty byl mladík obviněn z trestného činu krádeže a pokusu trestného činu krádeže a jeho vyšetřování probíhá na svobodě.

Kradl kola a autorádia

Policisté objasnili krádeže bicyklů a vloupání do vozidel s následnou krádeží autorádií. Celkem sedm skutků napáchal v období od 17. srpna do současné doby 22letý mladík z Podbořanska. Kromě jediného případu spáchal všechny další skutky v Podbořanech. Sérii krádeží započal v Revoluční ulici, kde u restaurace odcizil volně odstavené jízdní kolo. O den později si přisvojil volně odstavený bicykl ve Vroutecké ulici a za několik dní si vyhlédl nezajištěné horské kolo ve stojanu u Penny Marketu. Problémem však nebyl ani lankový zámek, kterým byla jízdní kola zajištěna. Takto uzamčený bicykl odcizil ze stojanu u Městského úřadu v Podbořanech. Poslední jízdní kolo si přisvojil z garáže u jednoho domu ve Valovské ulici.  Mladík následně pokračoval vloupáním do automobilu zn. Škoda Felicia zaparkovaného v Alšově ulici. Z vozidla odcizil autorádio. Poslední skutek spáchal v Buškovicích, kde se vloupal do vozidla zn. Renault Twingo a odnesl si rovněž autorádio.  Celková škoda, kterou svým počínáním mladík způsobil, přesahuje 30 000 Kč. V pátek byl obviněn z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu Chomutov v červenci r. 2007 již za jiné trestné činy odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody s dohledem na 10 měsíců a zkušební dobou do 20. února 2011. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.   

 

vytisknout  e-mailem