Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladistvý odcizil pistoli

TEPLICE - Kriminalisté už zajistlili zbraň i střelivo; V Dubí se jí líbí; Lapka chtěl asi vonět...  

Mladistvý odcizil zbraň
     Policisté objasnili krádež pistole, ke které došlo začátkem letošního ledna na střelnici v teplickém okrese. Teprve 15letý mladík požádal po předchozí telefonické dohodě držitele zbrojního průkazu, zda by si mohl na střelnici zastřílet z jeho zbraně, s čímž muž souhlasil. Do té chvíle bylo vše v souladu s platnými předpisy, potom se ale situace změnila. Mladistvý využil krátkodobé nepřítomnosti majitele zbraně a Glock včetně 200 nábojů odcizil. Poté nasedl do osobního vozidla, kterým na místo přijel a zmizel.
     Policisté se ihned po přijetí oznámení začali případem velice intenzivně zabývat a po několikatýdenním vyšetřování zjistili mladíkovu totožnost. Kriminalisté včera dopoledne podezřelého zadrželi a zajistili střelivo i zbraň, kterou si ukryl do šatní skříňky ve škole. Následně byl obviněn z krádeže a nedovoleného ozbrojování, za jejichž spáchání mu s ohledem na věk hrozí maximálně dva a půl roku vězení. 
     Prozatímní vyšetřování nenasvědčuje tomu, že by mladík se zbraní spáchal nějaký trestný čin, nebo přestupek, policisté se budou zabývat i tím, že řídil motorové vozidlo svých rodičů, ačkoliv není držitelem řidičského oprávnění.
     Za porušení povinností stanovených zákonem o střelných zbraních a střelivu by muži, který kvůli své nedbalosti přišel o pistoli, mohla být ve správním řízení uložena pokuta až do padesáti tisíc korun.
 
V Dubí se jí líbí
     Ani vězení neodradilo 28letou ženu od provozování prostituce v Dubí. Ačkoliv už byla v roce 2013 podmíněně odsouzena za porušení zákazu pobytu v obci vydaného úřadem, stále se do „zakázané zóny“ vracela.
     Kromě podmíněného trestu jí také soud uložil zákaz pobytu na území města Dubí a to po dobu dvou let. Rozsudek však ignorovala a „vysloužila“ si tak šestiměsíční vězení. Ani to jí ale zřejmě nevadilo, protože včera ji dubští strážníci přistihli na území obce znovu. Policisté ženě sdělili další sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který ji může soudce poslat opět za mříže, v krajním případě až na dva roky.
 
Lapka chtěl asi vonět
     Parfém v hodnotě 230 korun odcizil včera odpoledne v teplickém supermarketu 27letý recidivista. Kosmetiku si schoval pod mikinu a poté prošel pokladnou, aniž by za zboží zaplatil. Neunikl ale pozornosti zaměstnanců, kteří na místo přivolali policisty, kteří muži na služebně sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu s ohledem na pestrou trestní minulost hrozí až tříleté vězení.
 
Poškodil bankomat
     Jedna neadekvátní reakce a problém je na světě. Své o tom už teď ví 28letý muž, který loni koncem listopadu popíjel v Krupce a chtěl vybrat z bankomatu peníze na další útratu. Když mu hotovost „nevyjela“, udeřil do bankomatu a poškodil jeho přední část. Poškozená společnost vyčíslila škodu na 77 tisíc korun, kromě náhrady škody muži za přečin poškození cizí věci, ze kterého byl obviněn, hrozí až roční vězení.
 
V tašce byla jen mouka
     Taška odložená na zadním sedadle zaparkovaného auta zlákala ke krádeži zatím neznámého zloděje. Pachatel se v Oseku po rozbití okénka do vozidla vloupal a tašku odcizil. Zřejmě byl později nemile překvapený, co si s sebou odnesl. V tašce bylo jen několik kilových balení mouky v hodnotě asi sto korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 3. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem