Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladistvý řídil v zákazu

LOUNY - Dopustil se trestného činu maření výkonu... 

Trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se dopustil teprve šestnáctiletý mladík z Karlovarska, který opakovaně řídil osobní motorové vozidlo zn. Škoda Felicia z Čeradic do Kněžic a zpět. Mladík nejenže v tomto věku ani nemůže vlastnit řidičské oprávnění na příslušnou skupinu motorových vozidel, ale navíc řídil v době zákazu. Ten mu uložill Městský úřad v Žatci s nabytím právní moci 15. července tohoto roku na dobu 12 měsíců. Vyšetřování je vedeno na svobodě.

Další hříšník ujel od benzinky bez zaplacení

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže 45letému muži z Litoměřicka. Ten koncem července tohoto roku přijel  s vozidlem zn. Ford Mondeo k benzinové čerpací stanici v lounské Husově ulici a po předchozí domluvě s dalším komplicem natankovali do auta 15 litrů benzinu zn. Natural v hodnotě 500 Kč, načež ujeli bez zaplacení. Tohoto jednání se podezřelý dopustil i přesto, že byl v říjnu roku 2008 odsouzen pro trestný čin krádeže. Po výslechu byl propuštěn na svobodu.

Nenastoupil výkon trestu

Nástupu trestu do výkonu odnětí svobody se několik měsíců vyhýbal 45letý muž ze Žatce. I když si v březnu tohoto roku osobně převzal výzvu k nástupu, do věznice se mu nechtělo. Až na základě příkazu k dodání do výkonu trestu vydaného Okresním soudem v Lounech byl 12. října zadržen a následně eskortován do litoměřické věznice. Ještě předtím mu však policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Krádež aut a vloupání

V minulých dnech odcizil dosud nezjištěný poberta v Černčicích u Loun zaparkované a uzamčené osobní vozidlo zn. Fiat Uno. Auto zmizelo z tamní Husovy ulice, kde bylo zaparkováno u garáží. Způsobená škoda byla odhadnuta na 35 tisíc korun. Další vůz zmizel v těchto dnech i v žatecké ulici Ostrov. Z pondělí na úterý si jej neznámý pachatel vyhlédl poblíž tamních garáží. V tomto případě se jednalo o automobil zn. Škoda Fabia v hodnotě cca 80 000 Kč. Po obou vozidlech vyhlásili policisté pátrání.

V Podbořanech se pro změnu zatím nezjištěný pachatel vloupal do automobilu zn. Škoda Octavia. K události došlo v odpoledních hodinách v Hlubanské ulici. Během několika desítek minut, kdy bylo auto bez dozoru, rozbil poberta skleněnou výplň pravých předních dveří, vnikl dovnitř a posléze si přisvojil odloženou kabelu s věcmi. Poškození tak přišli nejen o peněženku s finanční hotovostí, ale také o mobilní telefon, platební kartu, různé průkazy, doklady a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na 16 200 Kč. Případ policisté šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 13. října 2010 

vytisknout  e-mailem