Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladý lupič skončil ve vazbě

MOST - Okradl ženu v centru města, už jako mladistvý loupil; Seděl v cizím autě a nehodlal vystoupit. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu loupeže teprve 19letého mladíka z Mostu. Ten měl v odpoledních hodinách poblíž centra Mostu okrást padesátiletou ženu. Mostečanka šla domů, a všimla si mladíka s kapucí na hlavě, kterého míjela poblíž fontány u obchodního domu Prior. Zřejmě měla tušení, protože když se otočila, stál už u ní a snažil se jí strhnout kabelku, kterou měla zavěšenou na rameni. Žena se o ní s neznámým přetahovala, lupič měl zřejmě větší sílu, protože paní nakonec upadla na zem a o kabelku přišla. Pachatele sice pronásledovala do ulice Antonína Dvořáka, ale nedohonila ho. Zavolala okamžitě policii a jedna z hlídek podle popisu výtečníka objevila nedaleko místa činu. Kabelku už u sebe neměl, pouze peníze, které hodlal prosázet. Ač tak mladý, už v minulosti se jako mladistvý dopustil několika loupeží, kdy oběťmi byly starší ženy, a byl za ně odsouzen k nepodmíněnému trestu. Ke zranění ženy naštěstí nedošlo.


 

Seděl v cizím autě, do kterého se vloupal a nechtěl vystoupit

Do cizího automobilu vnikl 32letý muž z Litvínova v jedné litvínovské ulici v nočních hodinách. Do vozu se dostal za použití násilí. Krást však již nestačil, na místě ho zadrželi policisté obvodního oddělení. Ti dostali od operačního důstojníka informaci o vloupání a okamžitě zamířili k místu. Neznámý seděl v zadní části auta a nechtěl vystoupit a to ani po několikáté výzvě policistů. Ti nakonec proti němu použili donucovací prostředky. Litvínovan byl obviněn z pokusu přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. I když nic neodcizil, na autě způsobil škodu ve výši 10 000 korun. Je stíhán na svobodě. Už v minulosti kradl a byl potrestán za krádež.


 

Zloděj okradl hosta při placení u baru

Pohotový byl zatím neznámý zloděj, který tento týden okradl hosta v jedné mostecké restauraci. Stačilo mu k tomu pár vteřin, když využil situace u baru, kde poškozený platil svoji útratu a na chvilku si odložil peněženku na barový pult. Když si ji chtěl vzít zpět, už tam nebyla. Přišel tak nejen o peníze, ale i o doklady a platební kartu. Případem krádeže se zabývá mostecká policie.


 

Na položenou peněženku zapomněla, přišla o ni

Na roztržitost doplatila jedna starší Mostečanka. Tento týden byla na poštovním úřadu, kde si neprozřetelně položila peněženku. Zapomněla na ni a u přepážky, kde chtěla zaplatit za službu, ji marně hledala. Na místě, kam ji položila, už nebyla. Poškozená přišla o finanční hotovost a různé osobní doklady. Škodu Mostečanka vyčíslila na částku sedm tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 15. ledna 2015


 

vytisknout  e-mailem