Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Mladý pár se vloupal do kanceláře v Kobylisích

Bezpečnostní kamery zaznamenaly podezřelou dvojici. Muž vlezl do kanceláře přes okno a žena hlídala okolí. 

Kriminalisté z třetího policejního obvodu zabývající se majetkovou kriminalitou pracují od poloviny listopadu na případu vloupání do kanceláře v jedné z firem v Klapkově ulici na Praze 8. Detektivové mají k dispozici kamerové záznamy z parkoviště ve vnitrobloku firmy, na kterých je zachycený podezřelý mladý pár. Muž a žena si prohlíželi prostor a okolí budovy, procházeli se a nahlíželi do oken. Mladý muž se pak u jednoho okna zastavil, v jednu chvíli do něho strkal, pak ho páčil a nakonec ho otevřel a vlezl dovnitř. Zatímco muž prohledával kancelář, jeho partnerka hlídala okolí. Po pár minutách mladík vylezl se zelenou igelitovou taškou v ruce a společně s ženou poté odešli pryč.
 
Z kanceláře se mu podařilo odcizit peněženku s doklady a platebními kartami, sedm tisíc korun, 6 mobilních telefonů, tablet, notebook a dvoje hodinky v hodnotě 20 a 100 tisíc korun. Nepohrdl ovšem ani slunečními brýlemi, klíči od auta nebo holicím strojkem. Celkovou škodu odhadl majitel odcizených věcí na více než 220 tisíc korun.
 
Dvojice je podezřelá ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku, za což jí v případě dopadení a odsouzení hrozí až pětiletý pobyt ve vězení. Jakékoliv informace k této hledané dvojici, její totožnosti, pohybu a pobytu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.
 
Muž je ve věku mezi 20 až 25 lety, štíhlé postavy. Oblečený byl do tmavé bundy s kapucí, světle modrých džínů a na hlavě měl tyrkysovou čepici s kšiltem. Na nohou měl hnědé boty značky Nike. U sebe měl černý batoh, zelenou igelitovou tašku a černou igelitovou tašku s nápisem Nord Blanc. Žena je v stejném věku, štíhlé postavy. Má tmavé polodlouhé vlasy a byla oblečená do tmavě modré bundy s kapucí a tmavě červených kalhot. Na nohou měla černé kozačky a na hlavě šedou čepici. U sebe měla bílou kabelku, takzvanou crossbody, a červenou a modrou tašku.
 
Během vyšetřování případu kriminalisté navíc zjistili, že dva neznámí muži se o pár dní později neúspěšně pokoušeli z bankomatu na Plzeňské ulici vybrat z odcizené platební karty tisíc korun. Detektivové tak žádají veřejnost o spolupráci při pátrání i po těchto dvou doposud neznámých mužích.
 
por. Bc. Jana Rösslerová, 26. 2. 2015
Odkazy do noveho okna

Fotky z bankomatu 1

Fotky z bankomatu 1 

Detailní náhled

Fotky z bankomatu 2

Fotky z bankomatu 2 

Detailní náhled

Fotky z bankomatu 3

Fotky z bankomatu 3 

Detailní náhled

Fotografie

Fotografie 

Detailní náhled

Hledaná dvojice 1

Hledaná dvojice 1 

Detailní náhled

Hledaná dvojice 2

Hledaná dvojice 2 

Detailní náhled

Hledaná dvojice 3

Hledaná dvojice 3 

Detailní náhled

Hledaná dvojice 4

Hledaná dvojice 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem