Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mladý recidivista je opět za mřížemi

VSETÍNSKO: Šest odcizených vozidel, krádeže nafty a vloupání do tří objektů mají na svědomí dva devatenáctiletí mladíci z Rožnova a Zubří.  

Mladé muže kontrolovala minulý týden v noci policejní hlídka ve Valašském Meziříčí v kradeném autě Ford Mondeo, které tutéž noc mladíci odcizili v Rožnově p. R. Jednoho z mužů valašskomeziříčští policisté při silniční kontrole hned poznali, není to totiž žádný „nováček“ v páchání trestné činnosti. V policejních celách skončili však oba. Kriminalisté mladíky vyslechli a začali dokumentovat jejich další trestnou činnost. Dvojice má na svědomí krádeže šesti vozidel, které odcizili od září do minulého týdne v Rožnově p. R., kromě jedné krádeže, která byla v Růžďce. Ve většině případů nezodpovědní majitelé zlodějům velmi nahráli, protože ponechali auta mnohdy i přes noc odemknutá. V některých byl dokonce ponechán klíč v zapalování. K vozidlu Toyota Corolla se dostali tak, že se vloupali do rodinného domku v Rožnově p. R., patřící tetě jednoho z mladíků, kde klíče od toyoty odcizili. S autem poté havarovali na Novojičínsku. Vozidlo ponechali na místě a odešli. U některých skutků byli oba, některé páchali sami. Auta kradli většinou proto, že se chtěli pouze někam dopravit. Často je nechali, když už je nepotřebovali, nebo jim došel benzin, někde odstavené. Mladí muži si vyslechli obvinění z přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci.
 
Na oba zmiňované byl podán návrh na vzetí do vazby. Ve vazební věznici však skončil nakonec pouze mladík ze Zubří, ten již byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, z vězení se vrátil nedávno.  

 

23. listopadu 2010, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem