Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mladý recidivista opět kradl

ÚO Bruntál - nelezená munice, odcizený notebook a z domu zmizel dokonce i záchod 

Mladý recidivista s kamarádem opět kradl
Bruntálští policisté ve spolupráci s kriminalisty objasnili několik případů krádeží a další trestné činnosti ve Starém Městě. V těchto dnech sdělili dvěma 20letým mladíkům podezření z přečinu krádeže a neoprávněného užívání cizí věci. Jeden z nich má za sebou již bohatou trestní minulost a má soudem uložen zákaz řízení, tak tomu bylo sděleno podezření také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Své trestné činnosti se měli dopustit tím, že ve Starém Městě v průběhu letošního března začali tím, že nejprve demontovali a odcizili pneumatiky na zaparkovaném favoritu a z nezajištěného vozidla Opel odcizili další tři pneu i s disky. O několik dní později násilně vnikli do budovy v areálu bývalého statku, kde vzali vrtačku, autobaterii, pět litrů benzínu a klíče od vozidla Hyundai. Do tohoto auta nalili odcizený benzín a následující dny hyundai neoprávněně užívali. Vozidlo pak prodali do Krnova, kde ho vypátrali místní policisté. Další trestnou činnost měl udělat recidivista sám a to tím, že řídil vozidlo v soudem uloženém zákazu řízení a také měl v rodinném domě ve Starém Městě, kde v současné době bydlí, odcizit 35letému známému finanční hotovost ve výši 10 tisíc Kč. Peníze použil pro vlastní potřebu. Některé odcizené věci, které mladíci neprodali, policisté zajistili a vrátili majitelům.
 
Nalezená munice
Hned tři oznámení ohledně nalezené munice přijali policisté ve Městě Albrechticích dne 29.3.2011. Ráno 58letý muž našel ve Slezských Rudolticích dělostřelecký granát. O hodinu později volal další 58letý muž, že našel munici na poli v Rusíně. Poslední nález byl oznámen o dalších třicet minut později, tentokrát ve sběrně druhotných surovin. Zde se jednalo o puškový granát, který byl přivolaným pyrotechnikem zničen na místě. Dělostřelecké granáty si pyrotechnik zajistil a odvezl k pozdějšímu zničení.
 
Spícímu majiteli odcizil během návštěvy notebook
Policejní komisař SKPV Krnov sdělil podezření z přečinu krádeže 22letému muži. Je mu kladeno za vinu, že dne 17.10.2010 v Krnově v rodinném domě na ulici Dolní měl během návštěvy u 20letého mladíka využít jeho spánku a odcizit v obývacím pokoji notebook s adaptérem i optickou myší. Způsobená škoda činí 5 500 Kč.
 
Z domu vzal dokonce i záchod
Vloupání do neobydleného rodinného domu šetří bruntálští policisté. Včera 31.3.2011 případ oznámila majitelka a při ohledání a šetření policisté zjistili, že dosud neznámý pachatel násilně vnikl do kůlny, pak do hospodářského stavení, přes které se násilně dostal i do obytné části domu. V průběhu března odcizil kompletní keramickou záchodovou mísu, travní sekačky, kovové klece na exotické ptactvo, hodiny, lustr, vodovodní baterii, rohový čalouněný gauč a další věci v hodnotě přes 15 tisíc Kč. V domě pachatel také poškodil zařízení za 13 tisíc Kč.                                                       
 
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
1.4.2011

vytisknout  e-mailem