Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Mladý zloděj skončil ve vazbě

VSETÍNSKO: Majitelům napáchal škodu přesahující 50 tisíc korun.  

Policisté ze vsetínského obvodního oddělení dopadli mladého zloděje, který se dopustil několika majetkových trestných činů např. krádeží jízdních kol nebo měděných okapů. Na svědomí má i požár tří kontejnerů. Majetkové trestné činnosti se tento mladík dopustil v minulosti už mnohokrát.
 
Mladého zloděje zadrželi policisté předevčírem dopoledne v Ostravě, odkud ho převezli do policejní cely na vsetínském obvodním oddělení. Mladík kradl v našem okrese na různých místech a různé věci. Na svědomí má například krádež dvou jízdních kol v Zašové, které odcizil ze zahradní boudy u rodinného domku v loni v září. Letos v lednu vylezl ve Vsetíně na balkonovou římsu ve zvýšeném přízemí a z prádelní šňůry vzal značkovou zimní bundu, kterou si oblekl a nosil ji. Nezvyklým způsobem také okradl svoji známou. Předstíral, že je mu zima, ženu obejmul a přitom jí nenápadně rozepnul kapsu u bundy a z té jí ukradl mobilní telefon. Osmnáctiletý mladík kradl i další věci jako přepravky s prázdnými lahvemi z obchodu potravin ve Vsetíně, které pak odevzdal do výkupu v supermarketu, v únoru okradl v baru muže o batoh s doklady a digitálním fotoaparátem nebo také odcizil měděné svody z budovy v Hovězí. V měsíci únoru pak ve Vsetíně zapálil tři kontejnery. Při požáru jednoho kontejneru bylo žárem poškozeno i vedle stojící vozidlo. Mladý zloděj napáchal majitelům škodu přesahující 50 000 korun. Šetření trestné činnosti mladého zloděje není zdaleka u konce, policisté prověřují další případy, ze kterých je mladík podezřelý.
  
Osmnáctiletý muž ze Vsetína byl za krádeže v minulosti už trestán. Policejní komisař ho obvinil z trestných činů krádež, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a výtržnictví, za které mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Dnes odpoledne byl eskortován k soudu s návrhem na vzetí do vazby, který soud akceptoval. Teď (15 hod.) je na cestě do vazební věznice.
 

 

 
10. dubna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem