Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mlčící zloději šli po kabelkách

NÁCHODSKO-Během 14 dní okradli tři ženy v Broumově 

Přiběhne k ženě zezadu a silou jí strhne z ramene kabelku. To rozhodně není žádný lupič džentlmen, po kterém nyní pátrají policisté na Broumovsku. Náchodští kriminalisté a policisté pořádkové policie z broumovského obvodního oddělení společně pátrají po pachateli či spíše dvou pachatelích, kteří během 14 dní okradli tři ženy v Broumově.
 
znak na autě.jpg
Vždy si zbaběle počkali na šero až tmu a pak si vyhlédli osamocenou postavu s kabelkou. I když pokaždé kradli jinde, policisté předpokládají, že se jedná o stejné pachatele. První případ se stal v pondělí 16. ledna 2012 o půl páté odpoledne. V centru města okradli dva muži starší paní o kabelku. Zloději využili momentu, kdy po ulici nikdo jiný nešel. Přiběhli k ní zezadu, strhli jí kabelku z ramene a pokračovali dál bez zastavení.
 
Druhou krádež policisté zaevidovali ve čtvrtek 26. ledna 2012. Tentokrát zloděj kradl v Šaldově ulici, o půl sedmé večer. Opět využil momentu, kdy po ulici šla samotná žena s kabelkou a jinak nikde nikdo. Pachatel se k ní přiblížil zezadu a popadl ji za kabelku. Škubl s ní tak, až se roztrhla a obsah vypadl na zem, pachatel se zmocnil peněženky a utekl.
 
Naposledy zloděj zaútočil v pátek 3. února 2012 v Křinické ulici, v místech u hřbitova. K akci se odhodlal opět až za tmy, znovu navečer o půl sedmé. Žena, kterou se chystal okrást, však svoji tašku pevně držela, takže ji lupič strhl na zem, pak jí několik metrů vláčel a nakonec udeřil do obličeje. Teprve pak žena tašku pustila. Zloděj na nic nečekal a hned utekl pryč, za čekajícím komplicem.
 Podle získaného popisu byli pachateli spíše mladší štíhlí muži. Jeden vyšší, asi 180 cm, druhý menší 170 až 175 cm. Oba vždy v tmavém oblečení, jeden v tmavé, možná zelené bundě či mikině s kapucí na hlavě, druhý v černé. Ani jeden nikdy nepromluvil. Přepadení probíhala mlčky bez jediného slova či výkřiku ze strany pachatelů.
 
158_mobilPolicisté doporučují, aby ženy ve večerních hodinách nechodily samy, ale raději si zajistily doprovod až domů. V případě útoku by měly zvážit své fyzické možnosti a raději se s lupičem, kterému jde o peníze, nepřetahovat. Z předchozích poznatků vyplývá, že pachatel je schopen agresivní reakce, a mohl by své oběti při útoku fyzicky zranit.
 
V případě napadení by se měli přepadené spíše zaměřit na popis pachatele, jeho směr útěku, možný nástup do vozidla nebo odjezd automobilu. Ihned jak je to možné, pak zavolat na linku 158 a co nejpřesněji vše popsat. Veškeré informace jsou pro policii cenné a mohou pomoci zadržet pachatele.
 
Vzhledem k tomu, že pachatelé nikdy nemluví, policisté nevylučují, že by se mohlo jednat i o cizince, kteří přišli krást z nedalekého Polska.

Ilustrační foto Policie ČR
por. Mgr. Eva Prachařová
10. 2. 2012, 10:30

vytisknout  e-mailem