Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Množí se případy jízdy v protisměru

KARLOVARSKÝ KRAJ – Rychlostní silnice R6 

Policisté v Karlovarském kraji evidují v posledních 3 týdnech 4 případy řidičů, kteří jeli na rychlostní komunikaci R6 ve svých vozidlech v  protisměru. Ve třech případech řidiči nesledovali dopravní značení a najeli do zákazu vjezdu nebo nerespektovali přikázaný směr jízdy a pokračovali v nebezpečné jízdě v protisměru. Ve čtvrtém případě se řidič vozidla otočil do protisměru již na rychlostní silnici, kdy si vzpomněl, že se potřebuje vrátit a neuvědomil si, že je na silnici, kde nelze otočení vozidla provést.
 
Takovéto chování na rychlostní komunikaci je velmi nebezpečné. Vozidla se zde mohou pohybovat až 130 kilometrovou rychlostí. Do současné doby se zatím žádné neštěstí nestalo a jízdy řidičů se obešly bez újmy na zdraví.
 
Pokud se někomu přihodí, že najede na rychlostní silnici do protisměru, je nutné, aby se neprodleně ale bezpečně dostal na krajnici vozovky a v jízdě nepokračoval! V případě, že není možnost sjet bezpečně z rychlostní silnice, řidič telefonicky vyrozumí policii o tom, co se stalo. Přivolaná policejní hlídka navede vozidlo k bezpečnému opuštění silnice.
 
nprap. Bc. Kateřina Dohnalová
6. června 2011

vytisknout  e-mailem