Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Množí se případy, kdy řidiči řídí motorová vozidla přes platný zákaz řízení.

MLADOBOLESLAVSKO-během několika dnů byli zjištěni čtyři hříšníci. 

Sérii zahájil dne 11. března před šestou hodinou večerní devětatřicetiletý řidič osobního motorového vozidla Ford, u něhož policisté zjistili čtyři platné zákazy řízení. U muže byl rovněž proveden orientační test na přítomnost jiných návykových látek, který vyzněl pozitivně na látku amfetamin a metanfetamin.

Hned o den později byl před desátou hodinou večerní v ulici U Stadionu dopravními policisty kontrolován dvaatřicetiletý řidič osobního motorového vozidla Audi, který rovněž řídil přes platný zákaz řízení motorových vozidel.

V rámci běžné silniční kontroly byl zastaven i jednatřicetiletý řidič, který policistům nepředložil všechny doklady potřebné k řízení a provozu vozidla. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že i tento řidič pozbyl rozsudkem okresního soudu v polovině roku 2014 řidičské oprávnění.

Posledním hříšníkem, jehož jednáním se zabývali policisté, byl šestatřicetiletý muž, který nereagoval na světelné znamení STOP policie a hlídce po dálnici D10 ujel. Po několika dnech byl však řidič provedeným šetřením ztotožněn a nyní mu za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až tří let.

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
14. března 2016

vytisknout  e-mailem