Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Mobidik

KARLOVARSKO – Policie se podílela na přestavbě.  

V rámci prevence kriminality a kvalitního využití volného času dětí a mládeže vzniklo mobilní nízkoprahové zařízení ve formě obytného autobusu nazvané „ Mobidik‘‘. Na vzniku spolupracovala Městská policie, Policie České Republiky, Statutární město Karlovy Vary – OSPOD, neziskové organizace provozující nízkoprahové aktivity pro děti a mládež a Dopravní podnik Karlovy Vary.
 
Mobilní zařízení bude vybaveno jako klubovna s kapacitou pro 15 – 20 dětí na jednom stanovišti. Stanoviště bude možné podle aktuálních problémů měnit. Zařízení bude využíváno dětmi po celý rok vyjma zimních měsíců (prosinec, leden, únor).
 
Naproti tomu o letních prázdninách (červenec, srpen) se počítá také s tím, že bude provoz i v dopoledních hodinách. Autobus není vybaven sociálním zařízením. Vytápění a osvětlení je řešeno za pomoci přídavných baterií.
 
V zadní oddělené části jsou sedačky a stolky, v přední části je volný prostor - herna. Nezbytnou výbavou jsou skříňky jako úložné prostory. Vyzdobit si interiér mohou děti z části samy.
 
Mobilní zařízení bude dispozici také preventistům Městské policie Karlovy Vary a Policie ČR v rámci preventivních akcí pro veřejnost. Policisté se podílejí na prevenci a řeší aktuální problémy dětí.
 
Policisté – preventisté a městští strážníci se už těší na děti s pestrou škálu aktivit, které pomohou mnoha dětem ve vyloučených lokalitách a dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí vyplnit volný čas. 
 
por. PhDr. Zdeňka Papežová
nprap. Kateřina Krejčí
25. 8. 2014
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem