Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Mobilní váhy na Broumovsku

NÁCHODSKO - Kvalita silnic závisí také na převžených nákladech 

Váhy 2Foto/Archiv Policie ČR
Ve čtvrtek 13. 6. 2013 policisté dopravního inspektorátu náchodského regionu provedli opakovanou akci na vážení nákladních automobilů na Broumovsku.

Opět byli zvědavi zejména na náklady, které firmy převážejí na stavbu opravované silnice na Pasách, hlavní tepny vedoucí z Náchoda do Broumova. Společně s Centrem služeb pro silniční dopravu z Hradce Králové rozložili váhy, dopoledne nejprve u SÚS před Broumovem, odpoledne se pak vydali do Otovic ke státním hranicím, za kterými leží nedaleký lom na kámen.

Všechna zvážená nákladní auta byla i tentokrát v normě. Žádný náklad nepřesahoval povolenou hmotnost ani nebyl špatně naložen či upevněn. Policisté v tomto případě nemuseli uložit ani jedinou pokutu.

Protože stavba silnice ale ještě nekončí, ale pokračuje až do konce července 2013, je pravděpodobné, že vážení ještě jednou v těchto místech zopakují.

Mobilní váhy ovšem policisté využívají i na jiných místech Náchodska, zejména na mezinárodní silnici 1/33 vedoucí z Hradce Králové do Náchoda a dále směrem na Polsko, kudy denně projíždějí stovky kamionů s nejrůznějšími náklady. Tam už výsledky jejich kontrol tak bezproblémové nebývají.

por. Mgr. Eva Prachařová,
14.6.2013

vytisknout  e-mailem