Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Mobily táhnou

Novojičínsko - Zaručená koupě špičkových mobilních telefonů, jedině přes inzerát. 

Podvedených lidí, kteří naletěli prodejcům nabízejícím mobilní telefony v inzercích, je stále mnoho. Lákavá nabídka přivádí lidi k pláči. Důvěřivě zasílají peníze předem na účet prodejce, a v tom lepším případě dostanou alespoň krabici s nějakou cetkou nebo kamenem. 

Poslední dva případy, které vyšetřujeme, se odehrály v měsíci lednu a únoru. V obou případech zájemci kontaktovali prodejce prostřednictvím inzerátů. Jednou to byl IPhone za 8.500 podruhé Samsung za 7.000 korun. Po vzájemné přesvědčivé komunikaci emailem zaslali kupující peníze předem na účet prodejci. Protože jim nic nepřišlo, kontaktovali policii s tím, že byli podvedeni.

Podvodníci využívají různé způsoby komunikace tak aby po získání peněz nemohli být následně zjištěni. Vystupují pod falešnou identitou, používají několik telefonních čísel i bankovních účtů. 
Doporučení je jediné, ne všechny lákavé nabídky jsou nakonec tak výhodné jak vypadají.   

Jednotlivé případy prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu podvodu.

Kradl plyn

Gumovou hadicí se připojil na zaslepenou přípojku plynu 36letý muž z Příbora.  V době dvou měsíců tak neoprávněně odebíral plyn k vytápění svého obydlí. 
Škoda, kterou způsobil, zjevně přesáhla 5tisíc korun. Jeho jednání prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu krádež.

Odcizil bavoráka

V BMW 330I, zlaté metalízy jezdí v tuto chvíli někdo jiný než majitel. Vozidla RZ 7T1 6805 odcizil zloděj z parkoviště v Trojanovicích včerejšího dne mezi půl jedenáctou a čtvrtou hodinou denní.
Po vozidle jsme vyhlásili pátrání. Případ prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Pachateli tohoto jednání hrozí trest odnětí svobody v délce dvou let.


Tiskový servis ze dne 10.2.2012

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem