Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Močil na veřejnosti

PARDUBICE – S policisty spolupracoval. Pak začal bránit kamaráda. 

Včera kolem 15 hodiny hlídku policistů oslovil taxikář, že nedaleko vysadil dva muže, kteří mu odmítli zaplatit za cestu.

První z mužů policistům prokázal totožnost bez jakéhokoliv problému. Jeho kamarád, ale i po opakované výzvě, nechtěl říct, kdo je. Kolega mu sdělil, že bude předveden na místní oddělení k prokázání totožnosti. V tu chvíli se ale do celé věci opětovně zapojil první z mužů a snažil se zabránit odvedení svého známého na služebnu. Ani přes výzvu ze strany policistů svého jednání nezanechal, tak kolegové museli použít donucovací prostředky. Na služebně tak skončili oba dva. První z dvojice, třiačtyřicetiletý muž, za přestupek proti veřejnému pořádku dostal pokutu, se kterou souhlasil, a tím pro něj věc skončila.

Jeho sedmapadesátiletý kamarád, který se od začátku bránil všem úkonům, močil na veřejnosti, na místě neuposlechl výzvy policistů, i přes jejich opakované upozornění, neměl ochranu dýchacích cest a nadýchal dvě promile alkoholu, skončil na protialkoholní záchytné stanici. Celé jeho jednání bude oznámeno správnímu orgánu. Muži hrozí pokuta ve výše až 20 tisíc korun.

9. března 2021
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem