Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Modernizace obvodního oddělení Třemošná

TŘEMOŠNÁ - Obvodní oddělení Třemošná dostálo velkých změn. 

     V průběhu roku 2012 proběhla na obvodním oddělení Policie ČR v Třemošné modernizace prostorů určených pro veřejnost a stálou službu. Stavební úpravy a vybavení služebny byly spolufinancovány z prostředků Evropské unie – „Programu Integrovaný operační program“, v rámci kterého byl Krajskému ředitelství policie Plzeňského kraje schválen projekt „Kontaktní a koordinační centra II. – Krajské ředitelství policie Západočeského kraje“ na modernizaci celkem 13 obvodních oddělení. Projekt probíhal v letech 2009 až 2013. 
     Finanční podíl Evropské unie na projektu obnášel 85% uznatelných a schválených výdajů z necelých 32 000 000 Kč celkového finančního objemu. Patnáctiprocentní podíl na projektu a výdaje, které nesplňovaly podmínky Evropské Unie, hradil příjemce dotace, tedy Krajské ředitelství Plzeňského kraje, ze svého rozpočtu.
Zpravidla jsou policisté z obvodních oddělení prvním kontaktním místem veřejnosti s Policií ČR. Hlavním cílem projektu proto bylo nejen zlepšit prostředí pro policisty k výkonu jejich činnosti ale hlavně pro veřejnost v případě mimořádných životních situací. V objektu policejní služebny v Třemošné byly kompletně opraveny vstupní prostory, recepce, jednací místnost, sociální zařízení a prostory stálé služby. Při rekonstrukci bylo myšleno i na bezbariérový přístup do budovy i na toalety, kde je nově i přebalovací pult. Prostředí je v jednotném stylu všech modernizovaných policejních služeben, které poskytují optimální podmínky pro komunikaci veřejnosti s Policií ČR jako v rámci „Programu Integrovaný operační program“. Vybavení zahrnuje kromě nábytku a technického vybavení také malý dětský koutek a místo k umístění preventivních letáků a informačních materiálů pro občany.
 
nprap. Ivana Telekešová, DiS.
28. června 2013
 

 

vytisknout  e-mailem