Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mohl vykolejit vlak

MOSTECKO - Teď se zodpovídá ze zločinu; Okradená matka; Agrese bývalého partnera 

Mohl vykolejit vlak
Policejní vyšetřovatel obvinil 19letého muže ze spáchání přečinu krádež a zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Ten měl o Velikonoční pondělí odcizit kabely na železniční trati. V časných ranních hodinách měl poblíž mosteckého nádraží přerušit elektrický přívod k návěstidlům, a tím měl ohrozit bezpečnost provozu železnice. Tři přeštípnuté kabely o délce 33 metrů měl smotat a uschovat poblíž místa krádeže ve křoví. V odpoledních hodinách se měl Mostečan vrátit s vozíkem pro uschovaný materiál. K jeho smůle neunikl pozornosti všímavých policistů hlídkové služby. Ti ho i s naloženým lupem zadrželi a převezli do policejní cely. Stíhaný prý nevěděl, že krádeží mohlo dojít k nešťastné události. Zcizenou kabeláž chtěl prodat a peníze použít pro svoji potřebu. K jeho případnému trestu nepřispěje ani skutečnost, že byl již za majetkové delikty odsouzen. Za ohrožení železničního provozu je zákonem stanovená sazba až šest let odnětí svobody.

Okradená matka
V posledních dnech měl 35letý Mostečan navštívit svoji matku v jejím bytě na sídlišti Výsluní. Pomocí zcizených klíčů měl z uschované šperkovnice odcizit několik kusů zlatých řetízků, prstenů a náušnic. Podle policistů měl odcizené věci v hodnotě téměř 16 tisíc korun zastavit do bazarů. Většinu těchto cenných věcí strážci zákona zajistili. Muž svoji matku o šperky připravil, přestože byl v loňském roce za majetkový delikt potrestán. Na obvodním oddělení Zahradní si ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádež vloupáním. V případě odsouzení může čekat až tříleté vězení.

Agrese bývalého partnera
Od litvínovských policistů si dvakrát převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví 39letý muž. Ten měl v ranních hodinách koncem března v litvínovské ulici Podkrušnohorská fyzicky napadnout kolegu ze zaměstnání. Důvodem měly být neshody ohledně bývalé přítelkyně podezřelého. Napadení se naštěstí obešlo bez vážného zranění a nebylo potřeba okamžitého lékařského ošetření. Ačkoliv policistům slíbil, že už se takový incident nebude opakovat, o několik dní později zaútočil na svoji bývalou družku. Tu na ulici v jiné části Litvínova v podvečerních hodinách kopl do nohy. Výtržnosti předcházela slovní rozepře mezi ním a poškozenou. Tentokrát bylo důvodem údajné nedorozumění jejich rozchodu. I nyní se útok obešel bez přítomnosti záchranné služby. Oba skutky jsou vedeny ve zkráceném přípravném řízení. V případě uznání viny může Litvínovan odejít od soudu až s dvouletým trestem odnětí svobody.  

prap. Václav Krieger
KŘP Ústeckého kraje
20. dubna 2022

vytisknout  e-mailem