Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mokré pondělí a nehody

LOUNY - Déšť se podepsal na několika dopravních nehodách. 

Deštivé počasí se včera podepsalo na několika dopravních nehodách. Řidiči mokré vozovky podcenili a dopravní policisté jezdili od jedné nehody k druhé. Naštěstí se všechny kolize obešly bez vážných následků.

Krátce před druhou hodinou vyjížděli policisté na Podbořansko, kde se na silnici I/27 odehrála dopravní nehoda dvou osobních vozidel. Řidič automobilu Mercedes Benz nepřizpůsobil ve směru od obce Pšov na Blšany rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu pozemní komunikace a zejména povětrnostním podmínkám (déšť, mokro) a uvedl jej do smyku. Vjel do protisměru, kde narazil levou přední částí svého vozidla do levé přední části protijedoucího automobilu Opel Corsa. Následkem této nehody utrpěla řidička ve voze Opel Corsa lehčí újmu na zdraví a vozidlem rychlé záchranné služby byla přepravena do nemocnice. Alkohol byl u obou řidičů na místě vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Nehoda je v dalším šetření dopravní policie.

O několik desítek minut později se rovněž na Podbořansku odehrála další dopravní nehoda. Kolem půl třetí odpoledne jel po silnici č. 6 ve směru od Karlových Varů na Prahu řidič s nákladním vozidlem Scania a v klesání u obce Ležky byl z důvodu situace vyvolané v silničním provozu nucen vůz zastavit. Vlivem mokrého povrchu vozovky a převáženého nákladu se vozidlo stalo neovladatelné a řidič sjel vpravo mimo komunikaci, kde se převrátil na pravý bok. Při nehodě došlo k poškození svodidel a vzrostlého stromu. Výsledek dechové zkoušky byl negativní. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Po dobu vyprošťování kamionu (cca od 20. hodin) byla silnice I/6 v obou jízdních pruzích uzavřena, krátce před 23. hodinou již plně průjezdná.    

Po 20. hodině vyjížděli dopravní policisté na Lubenecko, kde řidička vozidla zn. Suzuki Swift nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem, stavu a povaze vozovky a vyjela s vozidlem do protisměru, kde levou přední částí narazila do levého boku protijedoucího nákladního vozidla zn. Iveco. Ke zranění osob při nehodě naštěstí nedošlo, i v tomto případě byla provedená dechová zkouška u obou řidičů negativní. Nehodu šetří dopravní policisté.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 18. srpna 2015

vytisknout  e-mailem