Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Moldavan s padělaným dokladem

Jižní Čechy- cizinec se prokázal padělaným občanským průkazem Rumunska 

       Dne 29. března 2010 v ranních hodinách, byl kontrolován policisty českobudějovické Služby cizinecké policie cestující autobusové linky na vstupu do České republiky. V prostoru čerpací stanice v Dolním Dvořišti byl cizinec vyzván k předložení dokladu totožnosti. Cizinec předložil padělek občanského průkazu Rumunska, tento padělek využil ke vstupu a pobytu na území České republiky.
Policisté, kterým se muž prokázal ihned poznali, že se jedná o padělek a osobu následně eskortovali na služebnu. Šetřením bylo zjištěno, že se jedná o občana Moldávie. Po provedení dalších úkonů v trestním řízení ve věci pozměňování a padělání veřejné listiny bylo Moldavanu uděleno správní vyhoštění na dobu jednoho roku. Ještě téhož dne v odpoledních hodinách byl Moldavan vrácen v rámci readmisní dohody, kterou má Česká republika uzavřenou s Rakouskou spolkovou vládou do Rakouska.
      Dle statistiky oblastního ředitelství služby cizinecké police České Budějovice, jde již o 10. realizaci readmisní dohody v tomto roce. Od počátku letošního roku jsme na základě readmisních dohod vraceli státní příslušníky do následujících států- Vietnam, Slovensko, Nigérie, Polsko, Ukrajina.

vytisknout  e-mailem