Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Moldavec používal padělek rumunského dokladu

ÚSTECKÝ KRAJ – Muže odhalili při kontrole policisté cizinecké policie. 

Začátkem týdne probíhala na Chomutovsku kontrolní akce odboru cizinecké policie. Při kontrole v jedné firmě policisté u 49letého cizince z Moldávie zjistili, že se na území členských států Evropské unie zdržuje neoprávněně. V srpnu 2020 mu totiž bylo vydáno  rozhodnutí o správním vyhoštění, které je platné až do srpna 2023. Cizinec se tak dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V průběhu šetření policisté navíc zjistili, že podezřelý má u sebe občanský průkaz Rumunska, který je opatřen jeho fotografií. Muž uvedl, že doklad používal z důvodu snazšího vyhledání zaměstnání v České republice, kde se s ním prokazoval jako svým vlastním a pravým dokladem totožnosti, který ho bez pracovního povolení opravňoval k výkonu zaměstnání. Policisté pojali podezření, že se jedná o padělaný doklad, cizinec byl zadržen a umístěn do policejní cely.

Ve zkráceném přípravném řízení byl cizinec obviněn nejen z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ale také z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny.  Soud ho ve středu odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody na dobu 8 měsíců s odkladem na 2 roky a současně trestu vyhoštění na dobu 3 let.


 

por. Šárka Poláčková
KŘP Ústeckého kraje
3. 6. 2021

vytisknout  e-mailem