Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Moravák hledal prý v Mostě práci

MOST - V kabině auta našel sto tisíc a ukradl je; Nechal řídit své auto opilým kamarádem, doplatil na to 

Mostečtí kriminalisté odhalili pachatele krádeže sto tisíc korun. Té se měl dopustit 44letý muž z Ostravska. V říjnu přijel do Mostu hledat práci. Práci sice nenašel, ale domů přesto neodjel s prázdnou. Přišel bez práce ke sto tisícům korun. Našel je v kabině nákladního auta, které stálo u jedné mostecké restaurace, jehož osádka zrovna vykládala nápoje a kabinu vozidla neuzamkla. Muž si všiml kovové kasy na sedadle a ihned zjistil, že dveře od vozu jsou odemčené. Poté zkusil i kasu. Ta byla též otevřená. Uvnitř našel bankovky, které si nikým nepozorován vzal. S lupem zamířil zpět na nádraží a následně ujížděl o pěknou sumu bohatší vlakem domů do Havířova. Odcizené peníze prý utratil pro potřeby své rodiny. Policie muže stíhá na svobodě a obvinila ho v prosinci z přečinu krádeže. Za krádež finanční hotovosti mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.


 

Zloděj kradl železo

Neznámý pachatel zavítal do zemědělského objektu v Krušných horách. Koncem roku na volném prostranství odcizil ze zemědělského stroje sloužícího k přemisťování těžkých předmětů kovovou součást z hydraulické podávací ruky, upevněné na valníku. Poškozený majitel zatím odhadl škodu na třicet tisíc korun a krádež oznámil hamerským policistům.


 

Vyhrožoval zabitím se zbraní v ruce

Z přečinu nebezpečného vyhrožování sdělil podezření ve zkráceném přípravném řízení policejní inspektor obrnické policie 37letému muži. Ten koncem roku v obci na Mostecku na chodbě panelového domu vyhrožoval újmou na zdraví jinému muži a na poškozeného přitom mířil blíže nezjištěnou zbraní. Policisté zjistili, že podezřelý své výhrůžky opakoval i následující den. Proč pachatel muži vyhrožoval, policii nesdělil.


 

Do telefonního automatu někdo vhodil pyrotechniku

Případ poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení vyšetřují policisté služby kriminální policie a vyšetřování v Mostě. Došlo k němu zřejmě při oslavách konce roku. Zatím neznámý pachatel v obci na Mostecku vhodil do telefonního automatu zábavní pyrotechniku. Ta způsobila úplné poškození telefonního automatu a vyřazení z provozu pro veřejnost. Způsobená škoda byla poškozenou firmou odhadnuta na dvacet tisíc korun.


 

Půjčil auto kamarádovi, teď sám čelí obvinění

Ponaučení se dostalo od policie 22letému muži z Mostu. Ten byl se svými kamarády v prosinci v jedné mostecké restauraci. Tam přijeli autem a zpátky se jim pěšky nechtělo. A tak se souhlasem majitele vozidla usedl za volant 20letý řidič, který byl však pod vlivem alkoholu. Osádka vozu daleko nedojela. V centru města je o půlnoci zatavili policisté. Majiteli vozidla policisté obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návyková látky formou účastenství, kdy se vlastně stal pomocníkem při spáchání trestného činu, neboť svým konáním umožnil jinému jeho spáchání. Řidič, který nadýchal kolem 2 promile alkoholu, je řešen též pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném řízení.


 

Neznámý poberta zapálil popelnici

První letošní den vyjeli mostečtí hasiči k požáru plastového kontejneru. V ulici kpt. Jaroše neznámý poberta kolem 23. hodiny zapálil obsah nádoby na odpadky, která zčásti shořela. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na částku 4 000 korun. Případ poškození cizí věci vyšetřuje mostecká policie a po žháři pátrá.


 

Zloděj okradl nakupujícího, připravil ho o peněženku

Konec roku nebyl příjemný pro jednoho nakupujícího, který navštívil obchodní dům v Mostě. Při nákupu v jedné prodejně obchodního centra Central přišel muž z Mostu o svoji peněženku, ve které měl osobní doklady a platební karty. Portmonku měl okradený v kapse kabátu a neznámý kapsář se jí nikým nezpozorován zmocnil. Poškozený krádež odhalil až doma a ohlásil ji mosteckým policistům.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 3. ledna 2012


 


 


 


 


 


 

vytisknout  e-mailem