Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Poštovní lupič je ve vazbě

NOVOJIČÍNSKO- přepadl poštu 

Muž obviněný z loupeže pošty je ve vazební věznici
Ve čtvrtek přepadl se zbraní v ruce poštu. Peníze nezískal a z místa utekl. K dopadení tohoto muže pomohly informace od svědků události, kteří se jej pokusili zadržet. V sobotu byl policisty zadržen a v pondělí soudem umístěn do vazební věznice.
K samotnému zadržení napomohli dva muži, kteří viděli utíkat muže z pošty a slyšeli volající ženu o pomoc. Ti nelenili a rozběhli se za ním. Dostihli jej ve chvíli, kdy nasedal do svého automobilu. Mezi tím dostali hlasitou informaci, že je ozbrojen. Z obavy o svůj život jej nechali odjet. Nicméně právě informace od těchto odvážných mužů napomohla k tomu, že se zloděje podařilo za pár dní zadržet.
V každém případě je dobře, že jej nechali odjet, nemohli vědět, zda je zbraň skutečně pravá. V danou chvíli udělali maximum. Informace, které následně policistům poskytli, byly naprosto dostačující k tomu, aby byl zloděj dopaden.
Sobotnímu zadržení se 47letý muž z okresu Karviná nebránil. Policisté jej zastihli na ulici ve Štramberku. Celé své jednání policistům popsal. U výslechu spolupracoval, uvedl i samotné příčiny co jej k tomu vedly, dokonce zvažoval, že ukončí svůj život. Maketu zbraně, kterou použil při přepadení, policistům vydal.
Za toto jednání mu může soud uložit dva až deset let trestu odnětí svobody.
 

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
 

vytisknout  e-mailem