Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Události na Opavsku za den 6.4.2013

Opava - Sedmadvacetiletý muž zadržen při krádeži nafty v Komárově a další...(10 případů) 

 

Dopravní nehoda podnapilého řidiče osobního automobilu na Vítkovsku

Dne 06.04.2013 v době kolem 01:30 hod. řídil muž ročníku narození 1971 z Budišova nad Budišovkou osobní motorové vozidlo značky Peugeot 306 ve směru od obce Svatoňovice na Budišov nad Budišovkou, přičemž při průjezdu mírně pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, na namrzlé vozovce dostal smyk, vyjel vlevo mimo komunikaci a přední částí automobilu narazil do betonového můstku. Při dopravní nehodě došlo k blíže nespecifikovanému lehkému zranění řidiče a k lehkému zranění spolujedoucího muže ročníku narození 1976 z Budišova nad Budišovkou. Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager byla u jednačtyřicetiletého řidiče pozitivní s naměřenou hodnotou 2,02 promile alkoholu v dechu. Následně se tento muž podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu (krve) na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice v Opavě, kde byli oba účastníci po nehodě převezeni. Shora uvedenému řidiči byl dále zadržen jeho řidičský průkaz, bylo mu zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu „Ohrožení pod vlivem návykové látky“. Celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 30.000,- Kč.


Dopravní nehodovost

V průběhu dne 06.04.2013 došlo na teritoriu Územního odboru Policie České republiky v Opavě ke 2 nahlášeným a šetřeným dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby zraněny lehce a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 45.000,- Kč.


Odcizení nafty z motorových vozidel v areálu firmy v obci Háj ve Slezsku, část Smolkov

Dne 06.04.2013 byly policisty z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně zahájeny úkony trestního řízení ve věci přečinu „Krádež“, kterého se dopustil neznámý pachatel tím, že v blíže nezjištěné době od 15:00 hod. dne 05.04.2013 do 09:00 hod. dne 06.04.2013 vstoupil do oploceného a uzamčeného areálu společnosti Agronet na ulici Vančurové v obci Háj ve Slezsku, část Smolkov, kde po poškození uzamčených víček palivových nádrží odcizil ze zde zaparkovaných nákladních motorových vozidel (Škoda 706, Škoda MTSP 27, Tatra T 815 a z traktoru Škoda ŠT 180) celkem 820 litrů motorové nafty v hodnotě 27.880,- Kč, přičemž poškozením víček palivových nádrží vznikla škoda ve výši 200,- Kč. Poškozené společnosti Agronet Smolkov spol. s r.o. tak byla způsobena celková škoda ve výši 28.080,- Kč.


Kontrola řidiče osobního automobilu pod vlivem návykových látek v obci Děhylov

Dne 06.04.2013 v době kolem 21:40 hod. prováděla policejní hlídka z Obvodního oddělení PČR v Hlučíně dohled nad silničním provozem na ulici Porubské v obci Děhylov, kdy stavěla a kontrolovala řidiče osobního motorového vozidla značky Nissan Primera, a to muže ročníku narození 1991 z Ostravy. Provedená orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager u něj vyzněla negativně, test za pomocí testeru Drugwipe 5+ na možnou přítomnost omamných a psychotropních látek či jedů v jeho těle však vyzněl pozitivně, a to na návykovou látku Amphetamin. Následně byl shora uvedený řidič vyzván ze strany zakročujících policistů k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu (krve a moči) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě, čemuž vyhověl. Řidičský průkaz mu zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, bylo mu však zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí.


Sedmadvacetiletý muž z Dolního Benešova se vloupal do firmy v Opavě-Komárově

Dne 06.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu „Krádež“ muži ročníku narození 1985 z Dolního Benešova, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že tento v době kolem 00:30 hod. dne 06.04.2013 na ulici Hlavní v Opavě, městské části Komárov vnikl po odstranění visacího zámku vrat do uzamčeného areálu firmy, kdy poté do tohoto objektu vjel osobním motorovým vozidlem značky Škoda Pick Up, kdy následně po odstranění visacího zámku víčka se pokusil z palivové nádrže zde zaparkovaného traktorbagru značky Caterpillar odcizit motorovou naftu, což se mu nepodařilo, dále však u tohoto pracovního stroje odstranil visací zámek z uložného prostoru, odkud odcizil sadu klíčů v hodnotě 1.000,- Kč. Dále ve stejné době a na stejném místě odstranil visací zámek z palivové nádrže otočného bagru značky Caterpillar, přičemž z této nádrže naftu rovněž neodčerpal. Motorovou naftu se mu však podařilo odcizit z palivové nádrže nákladního motorového vozidla značky Praga V3S, z traktorbagru značky New Holland a z nákladního automobilu značky Tatra 815, kdy celkem odčerpal a odcizil 130 litrů v hodnotě 1.750,- Kč. Dále z výše uvedeného nákladního automobilu Tatra 815 odcizil 2 kusy autobaterií v hodnotě 6.000,- Kč. Poškozenému muži ročníku narození 1981 z Opavy a poškozeném muži ročníku narození 1975 z Břidličné, okres Bruntál tak byla způsobena celková škoda ve výši 16.050,- Kč.
Sedmadvacetiletý muž byl na místě svého protiprávního jednání majetkového charakteru zadržen službu konající policejní hlídkou z Obvodního oddělení PČR v Opavě, a to bezprostředně po provedeném skutku a následně byl umístěn do policejní cely při Územním Odboru Policie České republiky v Opavě, o čemž byl vyrozuměn dosahový státní zástupce z Okresního zastupitelství v Opavě. Po provedených všech nutných procesních úkonech byl shora jmenovaný muž v poledních hodinách téhož dne propuštěn na svobodu. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.


Vloupání do objektu pily Hanibal na ulici Krnovské v Opavě

V přesně nezjištěné době ode dne 18.03.2013 do dne 05.04.2013 neznámý pachatel spáchal na ulici Krnovské v Opavě přečin „Krádež“ tím, že po přelezení oplocení vstoupil do objektu pily Hanibal, odkud odcizil dosud přesně nezjištěné množství řeziva v doposud neustanovené hodnotě, ke škodě poškozené soukromé firmy z Prahy. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Odcizení volně odložené bundy v restauraci U Gabriela na Dolním náměstí v Opavě

Dne 06.04.2013 v době mezi 02:00 hod. a 03:00 hod. neznámý pachatel spáchal v restauraci U Gabriela na ulici Dolní náměstí v Opavě přečin „Krádež“ tím, že odcizil volně odloženou dámskou zimní bundu černé barvy v hodnotě 1.490,- Kč, ve které se nacházel svazek klíčů v hodnotě 100,- Kč, flash disk o kapacitě 2GB v hodnotě 100,- Kč a dámská peněženka růžové barvy v hodnotě 50,- Kč s finanční částkou na hotovosti 4.000,- Kč, čímž byla poškozené ženě ročníku narození 1988 z Vítkova způsobena celková škoda ve výši 5.740,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Vloupání do sklepního boxu v panelovém domě na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách

V blíže neustanovené době od 15:00 hod. dne 25.03.2013 do 20:15 hod. dne 06.04.2013 neznámý pachatel spáchal v jednom z panelových domů na ulici Antonína Sovy v Opavě-Kateřinkách přečin „Krádež“ a přečin „Porušování domovní svobody“ tím, že po vytržení petlice dveří vnikl do sklepního boxu poškozeného muže ročníku narození 1972 z Opavy-Kateřinek, ze kterého odcizil čtyři zimní pneumatiky automobilu o rozměru R15 v hodnotě 4.000,- Kč, přičemž škoda na zařízení nevznikla. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR v Opavě.


Pokus vloupání do prodejního kiosku v areálu LDN v obci Klokočov

Neznámý pachatel spáchal v areálu LDN (Léčebny dlouhodobě nemocných) ve Vítkově, části Klokočov přečin „Krádež“ ve stádiu pokusu tím, že v době mezi 16:30 hod. a 19:30 hod. dne 06.04.2013 se pokusil vniknout do prodejního kiosku, kdy poškodil mříž se škodou ve výši 500,- Kč a po otevření této mříže poškodil vstupní dveře se škodou ve výši 600,- Kč, přičemž dovnitř nevnikl, nic neodcizil, poškozené soukromé firmě z Vítkova však vznikla celková škoda ve výši 1.100,- Kč. Případ šetří policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově.


Dva muži fyzicky napadli osmnáctiletého mladíka v obci Klokočov

Dne 06.04.2013 policisté z Obvodního oddělení PČR ve Vítkově zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu „Výtržnictví“, neboť na podkladě všech doposud zjištěných skutečností je zřejmé, že dva muži ročníků narození 1972 a 1976 z Vítkova v době kolem 22:45 hod. dne 06.04.2013 fyzicky napadli muže ročníku narození 1994 z Vítkova, a to na chodbě jednoho z bytových domů ve Vítkově, části Klokočov, tedy na místě veřejnosti přístupném a za přítomnosti několika osob. Oba agresivní muži poškozeného napadli údery pěstí a kopy do horní části těla a hlavy, přičemž mu způsobili povrchové zranění hlavy, krku, rukou a nohou, kdy osmnáctiletý mladý muž odmítl lékařské ošetření. Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.


Zpracoval :
René Černohorský

vytisknout  e-mailem