Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mostečan skončil za mřížemi

MOST - Předtím byl obviněn z loupeže.  

 

Do vazby v těchto dnech putoval 28letý Mostečan. Předtím, než skončil za mřížemi, tak ho policejní komisař obvinil z trestného činu loupeže. Podle kriminalistů totiž začátkem srpna oloupil mladíka z Mostu. Chlapce v mostecké ulici Komenského oslovil a údajně po něm chtěl nějaké cennosti. Poškozený z obavy zmínil, že má v kapse mobil. Obviněný ho měl násilím přitlačit na plot a telefon z kapsy ukrást. Hodnota věci byla vyčíslena na 2.500 korun. Pro policisty není 28letý Mostečan zcela neznámým, v minulosti se obdobného skutku dopustil. Za zločin loupeže mu nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.


 

Nalezli část vrtné soupravy a chtěli ji zpeněžit, čelí obvinění

Obvinění z trestného činu zatajení věci si vyslechla povedená dvojice, žena z Mostecka a muž z Litvínova. Policejní komisař je viní z toho, že koncem června měli nalézt část vrtné soupravy a tu chtěli zpeněžit ve svůj prospěch. Věc za sto tisíc korun byla údajně uschována v křoví v blízkosti prodejny Interspar. Když nález převáželi na nákupním vozíku, tak na ně upozornil všímavý občan a přivolal strážníky. Ti jim věc odebrali. Podnikavci nakonec skončili v rukou policistů, kteří také zjistili, odkud vrtná hlava vrtné soupravy pochází. Je majetkem firmy, do které bylo pár dnů předtím provedeno vloupání. V nejbližších dnech bude „nález“ vrácen majiteli. 29leté ženě a 36letému muži v případě uznání viny hrozí roční vězení. Na případu policisté nadále pracují.


 

Hlídka zastavila neřidiče

Dalšího neřidiče zastavili policisté litvínovské hlídkové služby. Muž za volantem fiatu byl kontrolován v nočních hodinách. Při tom bylo zjištěno, že má platnou blokaci řidičáku. Kvůli tomu z policejní služebny neodešel s prázdnou; převzal si sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Věc nadále zpracovává litvínovské obvodní oddělení.


 

Z auta zmizela nafta

Nafta zmizela v noci z nákladního vozidla značky Scania. Pohonné hmoty a poničení víčka palivové nádrže bylo vyčísleno na sedm tisíc korun. Událostí se nyní zabývá mostecké obvodní oddělení, které taky po pachateli krádeže pátrá.


 

Ve sklepě úřadoval někdo neznámý

Ve sklepě v Mostě v ulici Jožky Jabůrkové úřadoval někdo neznámý. Jeho přičiněním se tam ztratily věci za sedm tisíc korun. Jednalo se o sadu kol na auto, vrtačku, příklepové kladivo, gola sadu a plastový barel. V případě dopadení pachateli hrozí obvinění z trestných činů krádež vloupáním a porušování domovní svobody.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

14. srpna 2013

vytisknout  e-mailem