Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Motocyklista řídil pod vlivem alkoholu

KLADENSKO - Policisté provedli s řidičem dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem.  

Několik minut před půlnocí v sobotu 10. května 2014 řídil malý motocykl třiceti osmiletý řidič z Kladenska na silnici z obce Srby do Kačice, a to i po předchozím požití alkoholických nápojů
.
Policisté obvodního oddělení Stochov při kontrolní činnosti řidiče zastavili a provedenou dechovou zkouškou u řidiče zjistili hodnotu 1,39 promile alkoholu v dechu. Podezřelému řidiči byl na místě zadržen řidičský průkaz. Následně byl převezen do kladenské nemocnice k dalšímu lékařskému vyšetření.
 
V současné době je případ prošetřován jako podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 
 
V dubnu letošního roku při prováděné dopravně bezpečnostní akci policejní hlídka zastavila řidiče čtyřkolky v obci Hořešovice. Při silniční kontrole byl v řidiči ztotožněn čtyřiceti sedmiletý muž ze Slánska, který byl vyzván k provedení dechové zkoušky přístrojem Drager. Tato dechová zkouška byla s pozitivním výsledkem a u řidiče byla naměřena hodnota 2,79 promile alkoholu v dechu a muž byl převezen k dalšímu lékařskému vyšetření do slánské nemocnice. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
13. května 2014

vytisknout  e-mailem