Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Motocyklisté pod policejním dohledem

KLADENSKO – Policisté kontrolovali motocyklisty a rozdávali jim reflexní šle. 

Kladenští policisté dopravního inspektorátu a policistky z oddělení tisku a prevence se zapojili do celorepublikové bezpečnostně preventivní akce, která se na Kladensku uskutečnila v minulém týdnu.

Hlavním cílem tohoto bezpečně preventivního opatření bylo ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu a snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti na pozemních komunikacích a zintenzivnění činnosti Policie České republiky na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, a to v souvislosti s preventivním projektem ŘSDP a ČKP zaměřeného na viditelnost motocyklistů.

V rámci akce se policejní hlídky zaměří zejména na kontrolu motocyklů ve vztahu k dodržování obecně platných ustanovení zákona č.361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem. Současně se policisté při kontrolní činnosti zaměřili na pátrání po osobách, věcech a odcizených vozidlech.

Kladenští policisté z dopravního inspektorátu a oddělení tisku a prevence tuto celorepublikovou dopravní akci zaměřenou především na viditelnost motocyklistů uskutečnili v pátek 7. září 2018 na vytipovaných pozemních komunikacích kladenského okresu. Jednalo se převážně o silnice na území města Kladna a okolí a dále o pozemní komunikace na trase Kladno Důl Libušín – Smečno – Slaný.

V průběhu dopravně bezpečnostně preventivní akce byly kontrolovaným řidičům motocyklů a jejich spolujezdcům v rámci uvedeného projektu předávány reflexní šle.

 U všech kontrolovaných motocyklistů nebyl shledán žádný dopravní přestupek. Předání dárku „reflexní šle“ motocyklisté, kteří projížděli kladenským okresem v průběhu pátečního dne, vítali velmi kladně.

V dalších dopravně bezpečnostních akcích budou policisté územního odboru Kladno pokračovat i v následujících dnech.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

10. září 2018

Odkazy do noveho okna

Motocyklisté pod policejním dohledem

Kontrola motocyklistů ve Smečně 

Detailní náhled

Motocyklisté pod policejním dohledem

Předání reflexních prvků 

Detailní náhled

Motocyklisté pod policejním dohledem

Reflexní šle byly předány 

Detailní náhled

Motocyklisté pod policejním dohledem

Zastavení motocyklisty 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem