Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Motocyklisté vyjeli a havarovali

Jihočeský kraj - Jen v sobotu vyjížděli policisté k šesti dopravním nehodám řidičů motocyklů v celém jihočeském kraji. (Hlasová schránka 974 221 116)  

Sluníčko vytáhlo řidiče motocyklů na silnice a do nemocnic. Tak by se dalo shrnout šest sobotních dopravních nehod s účastí motocyklisty.


Kolem poledne došlo ke střetu motocyklu a ženy. Motocyklista srazil ženu na ulici při vyjíždění z náměstí Přemysla Otakara II. v Č. Budějovicích. Žena byla ve velmi vážném stavu převezena do nemocnice. Řidič motocyklu (34 let) utrpěl lehká zranění. Policie pak z důvodu vyšetřování příčin nehody místo zhruba do dvou hodin odpoledne uzavřela.


Několik minut po poledni pak havaroval pětašedesátiletý řidič motocyklu na silnici z Bolíkova na Slavonice. Pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti vyjel mimo silnici a narazil do pařezu. Řidič byl letecky transportován do nemocnice. Na motocyklu si způsobil škodu kolem 80 000 korun. Motocykl zajistili policisté a dopravní nehodu dále šetří.


V jednu hodinu odpoledne na Písecku před Tálínem havaroval nizozemský řidič motocyklu v tamních známých a nebezpečných zatáčkách. Řidič se spolujezdcem byli převezeni do nemocnice. Oba utrpěli pravděpodobně jen lehká zranění.


Kolem půl třetí odpoledne v Blatné u OD Lidl nedala při vyjíždění z parkoviště řidička osobního vozu přednost motocyklu, který jel po hlavní silnici. Při následném střetu utrpěl řidič motocyklu lehké zranění.


Krátce po třetí hodině odpolední na Prachaticku u Libínského sedla, nezvládl řízení další řidič motocyklu a v levotočivé zatáčce vyjel mimo vozovku a skončil v silničním příkopu. Při havárii si řidič způsobil těžké zranění. Provoz na silnici, po dobu vyšetřování nehody, řídili policisté.


Po čtvrté hodině odpolední havaroval další motocyklista poblíž Frymburku. Z místa nehody byl řidič motocyklu letecky transportován do nemocnice.


Nástup víkendového letního počasí svádí k vyvětrání mašin, zimní odpočinek od motorkářských dovedností pak možná zapříčinil nárůst nehod. Nepřeceňování svých schopností a přiměřená rychlost, to by měl být cíl všech řidičů pro celé letní období.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

29. dubna 2012

vytisknout  e-mailem