Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Motor vyletěl z vozu

HODONÍNSKO: Pro zraněného řidiče letěl vrtulník 

Ve středu, v brzkých ranních hodinách, došlo u obce Archlebov k havárii osobního vozidla Chevrolet. Jednačtyřicetiletá řidička jela s vozidlem z Archlebova směrem na  Žarošice. Při průjezdu levotočivé zatáčky nezvládla řízení vozidla a havarovala mimo vozovku do příkopu. Při této kolizi si nezpůsobila žádné zranění. Na místě se pak podrobila dechové zkoušce, která vykázala hodnotu 2,0‰ alkoholu. Řidička sama policistům požití alkoholu před jízdou přiznala. Policisté jí na oplátku na místě zadrželi její řidičský průkaz. V nejbližších dnech pak bude obviněna z trestného činu  Ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud ji může potrestat až tříletým odnětím svobody.

K další havárii osobního vozidla vyjížděli policisté včera odpoledne mezi obce Dubňany a Ratíškovice. Krátce po půl čtvrté hodině zde havaroval třiačtyřicetiletý muž s osobním vozidlem Peugeot. Ze zatím nezjištěných příčin vjel vlevo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do stromu. Náraz měl takovou intenzitu, že došlo k vytržení motoru z vozidla a totální škodě na vozidle. Na místě zasahovali také hasiči a sanitka ZZS, která řidiče po prvotním ošetření předala osádce vrtulníku. Ten jej s vážným zraněním dopravil do brněnské nemocnice. U zraněného muže byl nařízen odběr krve na zjištění alkoholu.

Dopravní policisté hledají svědky, kteří mohli spatřit jedoucí Peugeot 306, šedé barvy, krátce před nárazem na silnici mezi obcemi Dubňany a Ratíškovice. Stejně tak nám k řádnému objasnění okolností nehody pomůže svědectví všech, kteří uvedenou havárii viděli. Případní svědci se mohou ozvat na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158. 

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem