Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Motorista spal v autě

MOST - Zloděj ho potichounku okradl; Napadený přišel o zuby; Kolegovi prokousl tvář. 

 Policie sledovala na přechodech tentokrát řidiče

Mostecká dopravní policie se včera při krajské dopravně bezpečnostní akce zaměřila na kontroly dodržování pravidel silničního provozu a to zejména u přechodů. Tentokrát však muži v uniformách nesledovali chodce, nýbrž řidiče. I když neplatí absolutní přechodnost chodců při přecházení, mají řidiči s výjimkou tramvaje povinnost dle zákona umožnit chodci, který je na přechodu pro chodce nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky. Policisté nezjistili žádného přestupce, který by zákon porušil. Přesto hlídky odhalily dalších 13 přestupků v dopravě a uložily za ně řidičům pokuty ve výši 3 900 korun. Sedm účastníků silničního provozu nebylo připoutáno, jeden motorista měl svůj vůz ve špatném technickém stavu.


 

Zloděj okradl motoristu, který spal ve vozidle

Okresní soud včera na podnět mostecké policie poslal do vazby 26letého muže z Mostu. Kriminalisté ho odhalili jako pachatele majetkové trestné činnosti a obvinili ho z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž měl v Mostě v nočních hodinách vniknout do zaparkovaného auta značky Škoda. Využil pootevřeného okénka a z vozidla odcizil tašku, peněženku, osobní doklady a platební kartu. Nevadilo mu ani, že ve vozidle spí muž, který byl řádně uzamčen. Poškozený zloděje nezaznamenal až ráno a s překvapením zjistil, že vůz je odemčený, a že mu zmizely věci. Obviněný vnikl i do dalšího auta. Ve Velebudicích se pokusil dostat do fordu, u kterého rozbil okno, nic však neodcizil. Naposledy dal o sobě vědět tento týden. V úterý v ulici Česká vykradl zaparkovaný vůz značky Škoda Felicia, ze kterého odcizil autorádio a další věci. To už byli kriminalisté pachateli na stopě a ještě týž den ho zadrželi. Poškození motoristé vyčíslili škodu na částku 15 000 korun.


 

Známého připravil o čtyři zuby

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu loupeže 22letého muže z Mostu. Ve druhé polovině srpna v podvečerních hodinách na místě veřejně přístupném oslovil 44letého muže, kterého dobře znal a požadoval po něm peníze, což poškozený odmítl. Mladík mu počal vyhrožovat násilím, a když ani potom neuspěl, začal ho bít pěstí do obličeje. Napadený muž upadl na zem. Toho obviněný využil a muži vyndal z kapsy peněženku a z ní pak několik stovek korun. Poškozený utrpěl zranění v obličeji a přišel o čtyři zuby. Zranění si vyžádalo lékařské ošetření. Policisté mladíka stíhají na svobodě.


 

Napadl svého kolegu, prokousl mu tvář

Z trestného činu ublížení na zdraví obvinila mostecká policie 43letého muže z Mostu. Ten měl napadnout svého kolegu, se kterým pracoval v zahraniční. V jednom penzionu poté, co po práci přišli na pokoj, si povídali a měli popíjet i alkohol. Náhle obviněný bez předchozí hádky či nějakého sporu nečekaně zaútočil na poškozeného a opakovaně ho udeřil do obličeje, hlavy a nakonec ho kousl ještě do tváře. Poškozený utrpěl pohmožděniny, tržní rány, otřes mozku a další zranění. Z penzionu byl napadený převezen do nemocnice, kde byl několik dnů hospitalizovaný a následně se léčil i doma. Proč k útoku došlo, nedokázal obviněný vysvětlit. Zřejmě negativní roli sehrálo množství vypitého alkoholu. Mostečan je stíhán pro přečin na svobodě.


 

Zloděj přišel pro okapy z mědi

Škodu za dvanáct tisíc způsobil zatím neznámý pachatel majiteli rodinného domu. Lapka v Mostě odcizil z garáže u domu okapy. Poškozený až ráno zjistil, že u objektu chybí celkem 20 metrů okapových žlabů a svodů z měděného materiálu. Hmotnou škodu okradený vyčíslil na částku 12 000 korun a krádež barevných kovů oznámil mostecké policii.


 

U lékaře ordinoval i zloděj

Prázdné ordinace využil neznámý přičinlivec. V době, kdy ordinace obvodního lékaře na krátkou dobu opustila pracovnice, vstoupil do místnosti a z kabelky ženy odcizil peněženku. V ní měla okradená finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Případem krádeže se nyní zabývají mostečtí policisté.


 

Mladík neměl řidičák a řídil pod vlivem alkoholu

Pod vlivem návykové látky řídil osobní vůz tento týden teprve devatenáctiletý mladík z Mostu. Policie ho zastavila včera po půlnoci v jedné mostecké ulici. Hlídka kontrolou dokladů zjistila, řidič vůbec nevlastní řidičské oprávnění, vozidlo není jeho a navíc měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, když mu policisté naměřili více jak 1,5 promile alkoholu v dechu. Motorista byl zadržen. Od policie si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.


 

Jízdní kola jsou v hledáčku pachatelů, zmizela v Mostě i Lomu

Jízdní kola jsou častým předmětem zájmu zlodějů. Policie vyšetřuje případy, kdy kola většinou mizí ze sklepů, komor, balkónů, ale i před různými objekty, jako jsou restaurace nebo obchody. Dva poslední případy vyšetřuje mostecká a litvínovská policie. Neznámý pachatel vnikl v jednom mosteckém panelovém domě do uzamčené kočárkárny a odcizil z ní jízdní kolo značky Weber. Jiný pachatel tento týden v obci Lom na Mostecku vstoupil v nočních hodinách z úterka na středu na soukromý pozemek rodinného domu. Tam v přístavku objevil dvě horská jízdní kola, která ukradl. Poškození majitelé vyčíslili způsobenou škodu na částku 22 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 20. září 2013


 

vytisknout  e-mailem