Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Motorkář neunikl naší pozornosti

ZNOJEMSKO: Mladík předvedl velmi riskantní jízdu.  

     Mladý motorkář se choval velmi nebezpečně a neohleduplně. Na silnici I. třídy č. 53 jsme jeho protiprávní jednání zaznamenali v úseku mezi obcemi Suchohrdly u Miroslavi a křižovatkou na Trnové Pole. Včera před čtvrtou hodinou odpolední zde předjížděl přes dvojitou souvislou čáru a jel rychlostí 165 km/h. Na motocyklu Yamaha měl navíc registrační značku připevněnou pod takovým úhlem, že nebyla na dálku téměř čitelná. Jedenadvacetiletého muže z našeho regionu za takové počínání v provozu na pozemních komunikacích nemine vysoká pokuta, zákaz řízení a záznam trestných bodů v kartě řidiče.  

     Předjíždění v místech, kde je to zakázané, je ohodnoceno sedmi body, zákazem činnosti na šest měsíců až jeden rok a pokutou pět až deset tisíc korun.
     Za překročení rychlosti mimo obec o 50 km/h a více musí řidič počítat s pěti trestnými body, zákazem činnosti na šest měsíců až jeden rok a pokutou pět až deset tisíc korun.
     Jestliže je registrační značka umístěna tak, že je podstatně snížena její čitelnost, čeká řidiče pokuta pět až deset tisíc korun a zákaz činnosti na šest měsíců až jeden rok.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 25. července 2014

vytisknout  e-mailem