Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Motorkář přišel o ruku

K dopravní nehodě, při které utrpěl šestadvacetiletý motocyklista velmi vážná poranění, došlo v neděli odpoledne v Olomouci na Přerovské ulici.  

Řidič motocyklu Honda jedoucí směrem na Přerov u čerpací stanice nezvládl řízení a vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Honda Civic. Utrpěl velmi těžké poranění – amputaci ruky, poranění hlavy a vážné zlomeniny dolních končetin. Zraněn byl i dvacetiletý řidič automobilu Honda a jeho spolujezdci ve věku 19 a 18 let. Tato zranění jsou předběžně kvalifikována jako lehčí.  Způsobená škoda byla vyčíslena na 130 tisíc korun.

Při vyšetřování dopravní nehody vyšlo najevo, že motocyklista nejen porušil dopravní předpisy, ale nemá ani patřičné řidičské oprávnění na výše uvedený typ motocyklu. Dále bylo zjištěno, že se od roku 2003 dopustil ve čtyřech případech přestupku a letos v dubnu mu byl soudem vysloven zákaz řízení na dobu šesti měsíců. Řidič motocyklu je tak podezřelý ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění  a z maření výkonu úředního rozhodnutí.

nprap. Mgr. Jitka Dolejšová

 

vytisknout  e-mailem