Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Motorkář ujížděl policistům a při tom havaroval

CVIKOV - Řidič motocyklu Jawa 350 ujížděl před policejní hlídkou a v ulici Smetanova z důvodu rychlé jízdy havaroval. Následně policisté zjistili, že má platný zákaz řízení motorových vozidel. 

Ujíždět před policejní hlídkou se nevyplatilo 19letému motorkáři, neboť díky rychlé jízdě nezvládl řízení a s motocyklem následně havaroval. K jeho štěstí vyvázl z nehody bez zranění. 

Ve středu kolem půl páté odpoledne jel mladičký řidič motocyklu Jawa 350 ve směru od Nového Boru do Kunratic u Cvikova. Na motocykl mladík usedl, ač měl Městským úřadem v Novém Boru vysloven zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny řidičského oprávnění platný do května roku 2014. Protože mladík věděl, že neměl na motocykl vůbec usednout, začal ve chvíli, kdy měl být kontrolován hlídkou cvikovských poilcistů, před nimi ujíždět. Neujel však daleko a ve Smetanově ulici nezvládl díky vysoké rychlosti průjezd levotočivou zatáčkou, dostal smyk  a s motocyklem se převrátil na levý bok. Při pádu neutrpěl řidič žádné zranění. Na místě dopravní nehody se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní.

Poté, co policisté řidiče řádně zkontrolovali, zjistili důvod, proč před nimi ujížděl. Kromě toho, že nebyl držitelem řidičského průkazu, měl jeho motocykl neplatnou technickou prohlídku, a to již pět let. Na havarovaném motocykle vznikla škoda za 1 tisíc korun.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207, 725/900210
26. září 2013

vytisknout  e-mailem