Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Motorkář ujížděl policistům městem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Při divokém ujíždění spáchal dvanáct přestupků. 

Mladík na motorce naprosto zbytečně ohrozil řadu chodců a řidičů, když se snažil ujet dopravním policistům! Motorkář svou zběsilou jízdu v plném provozu v pět hodin odpoledne ve středu 30. května po hlavním tahu Staré Město – Uherské Hradiště – Kunovice ukončil až po šesti kilometrech, když jej policisté zablokovali na křižovatce.

Vše začalo ve Starém Městě v ulici Náměstí Hrdinů, kde dopravní policisté hlídkovali. Od Brna uviděli přijíždět muže na motorce, jak se za jízdy nedrží řídítek. Zároveň uviděli, že registrační značka je ohnutá do L. Okamžitě se za mužem na motorce rozjeli a houkáním i světelnými signály a nápisy mu začali dávat znamení k zastavení. Motorkář nejdříve jakoby policisty ignoroval, ale pak začal najíždět k pravému okraji a zpomalovat. Ale místo toho, aby zastavil, tak najel na obrubník a přejel zpět na silnici a začal ujíždět. Hlídka v policejním autě se znovu rozjela za ujíždějící yamahou.

Na křižovatce u Slováckého divadla mu svítila červená, ale křižovatkou projel, jakoby měl zelenou. U gymnázia opět přecházely slečny mimo přechod pro chodce a více než stovkou letící motorkář je naštěstí nesrazil. Na třídě Maršála Malinovského přecházeli ke kinu Hvězda chodci. Naštěstí žádného nesrazil! Policisté v autě zpomalili, aby nikoho nezranili a za přechodem zase přidali, aby ujíždějícího motorkáře dojeli. I další křižovatky projížděl na červenou a chodce nebral téměř v potaz. I s policejním autem za zády muž na motorce kličkoval mezi auty zleva doprava a naopak.

Když vjížděl do Kunovic, jel rychlostí přes 150 km/h! V Kunovicích začal najíždět do protisměru a předjíždět zprava za krajnicí. Na světelné křižovatce v Kunovicích po odbočení doleva a zpomalení, jej policisté bezpečným způsobem zablokovali. Vyskočili z auta a přiběhli k muži na motorce, kterého okamžitě zajistili. Když motorkář sundal přilbu a předložil policistům doklady, vyklubal se z něj devatenáctiletý mladík z Hodonínska.

Doklady měl v pořádku i jeho dech byl bez alkoholu. A proč nezastavil na znamení a ujížděl policistům? Podle jeho slov chtěl prý zkusit ujet policistům a taky se bál postihu za schválně ohnutou a nečitelnou registrační značku. Policisté mladíka v poutech eskortovali na policejní oddělení a jeho motorku zajistili. Mladík se svou jízdou dopustil dvanácti přestupků: ohnul registrační značku; neuposlechl příkazu k zastavení; jel na červenou; ohrozil chodce na přechodech; jel v protisměru; nebezpečně předjížděl; ohrozil protijedoucí vozidla; předjížděl zprava; jel po krajnici; neužil blinkry; za jízdy se nedržel řídítek; opakovaně překročil maximální povolenou rychlost v obci o 40 km/h a více. Policisté mu uložili kauci v maximální výši deseti tisíc korun. Mladík kauci ještě večer zaplatil. Za spáchání těchto přestupků mu ještě navíc hrozí zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.


 

31. květen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 motorka ujezd

1 motorka ujezd 

Detailní náhled

2 motorka ujezd

2 motorka ujezd 

Detailní náhled

3 motorka ujezd

3 motorka ujezd 

Detailní náhled

4 motorka ujezd

4 motorka ujezd 

Detailní náhled

5 motorka ujezd

5 motorka ujezd 

Detailní náhled

6 motorka ujezd

6 motorka ujezd 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem