Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Motorkář zkusil ujet policistovi

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Bez řidičáku ujížděl obcí 130 a mimo obec přes 200 km/h. 

Má vysloven zákaz řízení, zřejmě byl opilý, neměl registrační značku a zběsilou jízdou se snažil ujet policistovi na motorce. Zkušený policista na motorce se ale za něj zavěsil a po divoké honičce jej zastavil. Vše začalo v okamžiku, kdy dopravní policisté hlídkovali v neděli 22. dubna dopoledne na tranzitní silnici I/50 u Drslavic a spatřili motorku bez registrační značky. Policista skočil na motorku a se zapnutým výstražným majákem se rozjel za ním. Motorkář nejdříve zprava nepovoleně předjel osobní auto a vysokou rychlostí začal ujíždět k Hradišti. Pak odbočil do Veletin, kterým projel vysokou rychlostí. S policistou za zády dosvištěl do Vlčnova, kterým v některých úsecích jel přes 130 km/h. Hlavní silnici v centru Vlčnova přejel bez rozpaků rychlostí zhruba 90 km/h. Za Vlčnovem na horizontu zakázaně předjel osobní auto a rozjel se k Nivnici rychlostí přes 200 km/h! Policista mu byl stále v zádech. V Nivnici dával motorkář znamení, že bude zastavovat a přibržďoval. Až téměř stál, opět se rozjel a pokusil se ještě touto fintou policistovi ujet po chodníku. Policista byl na to ovšem připravený a nedal motorkáři šanci. V další ulici jej policista předjel a nasměroval motorkáře k najetí na přilehlé parkoviště, kde jej zastavil.

Zastavený osmadvacetiletý muž z obce na Uherskobrodsku má až do podzimu 2013 soudem vysloven zákaz řízení, a tak je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za který zákon ukládá až tři roky vězení a zákaz řízení až na deset let. Dechovou zkoušku na alkohol motorkář odmítl, a tak je podezřelý ze spáchání přestupku, za který se ukládá pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky. Dále jel bez registrační značky, což je přestupek pokutovaný až deseti tisíci korunami. Jeho nebezpečné předjíždění, rychlá a riskantní jízda i v protisměru bude dále posuzována, tak aby mohla být spravedlivě vyhodnocena. Policisté muže na místě zadrželi a eskortovali na policejní oddělení. Motorkáři uložili také kauci ve výši padesáti tisíc korun, kterou muž prozatím nezaplatil, a tak mu jeho silniční yamahu zajistili.

V sobotu a v neděli se dopravní policisté spolu s kolegy z obvodních oddělení zaměřili na bezpečnost na silnicích s důrazem na dodržování stanovených rychlostních limitů. Celkem zkontrolovali 665 motorových vozidel a zjistili 138 spáchaných přestupků. 94 přestupků se týkalo překročení povolené maximální rychlosti. Následovaly přestupky za nevyhovující stav a nepoužití bezpečnostních pásů.


23. duben 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

moto ujizdi 01

moto ujizdi 01 

Detailní náhled

moto ujizdi 02

moto ujizdi 02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem