Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Motorkáři bourali

LOUNY - Naštěstí utrpěli při nehodách jen lehčí zranění... 

Dvě nehody motocyklistů šetřili včera dopravní policisté na Lounsku. K té první došlo krátce před desátou hodinou dopoledne v katastru Černčic u Petrohradu. Ve směru od Kryr jel na motocyklu zn. Aprilia 1000 33letý řidič, když nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, stavu a povaze vozovky. Po projetí pravotočivé zatáčky vjel se strojem do protisměru, kde vletěl do příkopu a zastavil se až o betonovou patku telefonního sloupu. Při nehodě utrpěl zranění, údajně lehčího rázu, se kterým byl přepraven do jedné z pražských nemocnic. Hmotná škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

Druhý motorkář včera havaroval mezi obcemi Holedeč a Milošovice. K této nehodě došlo kolem osmé hodiny večer, když 17letý mladík na motocyklu zn. Husqvarna 125 nezvládl svůj stroj a při průjezdu levotočivou zatáčkou sjel do pravého silničního příkopu, kde havaroval. Podle prvotních informací utrpěl údajně jen lehčí zranění, se kterým byl převezen do žatecké nemocnice. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 2 000 Kč. Provedenou dechovou zkouškou nezjistili policisté u řidiče požití alkoholu. Obě uvedené nehody jsou dosud v šetření dopravních policistů.

Z pastviny zmizel beran

Policisté šetří krádež chovného berana rasy Berrichone du Cher, který zmizel z ohrazené pastviny u obce Malá Černoc v době od 17. do 19. září. Škodu majitel vyčíslil na deset tisíc korun. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Po pachateli police pátrá. 

Zloděj odcizil noviny z plechové bedny

Visací zámek u plechové bedny na tiskoviny překonal nezjištěný pachatel z neděle na pondělí u novinového stánku na Suzdalském náměstí v Lounech. Následně si přisvojil dosud neupřesněné množství novin a časopisů v nezjištěné hodnotě. Škodu vyčíslí majitel dodatečně. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Další krádež z neuzamčené chaty

Před pár dny jsme veřejnost informovali o drzosti zlodějů, kteří klidně vniknou na pozemek zahradní či rekreační chatky v době, co jejich majitel pracuje opodál. V nestřeženém okamžiku poté vklouznou do neuzamčeného obydlí, odcizí nějaké věci a utečou. V této souvislosti jsme také upozorňovali chataře, jak je důležité zamykat, byť jsou od svého obydlí jen pár kroků (http://www.policie.cz/clanek/uzemni-utvary-sprava-severoceskeho-kraje-zpravodajstvi-pribyvaji-kradeze-nafty.aspx). Bohužel policisté šetří další podobný případ, který se odehrál v sobotu v Stroupečské ulici v Žatci. Během dne se poškozenému z neuzamčené chatky ztratila peněženka s finanční hotovostí, doklady i platební kartou. Celkovou škodu majitel vyčíslil na 11 800 Kč. I tento případ šetří žatečtí policisté a po zloději pátrají.    

Z tábora si zloděj odnesl elektroniku

V minulých dnech vnikl bez použití násilí do areálu rekreačního tábora v Lubenci dosud nezjištěný pachatel. U hlavní budovy následně rozbil skleněné okno a tím se dostal dovnitř. Z kanceláře, kterou nejprve důkladně prohledal, odcizil notebook, tiskárnu a také peníze. Celkovou škodu vyčíslila poškozená organizace na bezmála dvacet tisíc korun. Policisté tento případ šetří jako trestný čin krádeže.

Měď stále přitahuje zloděje

Žatečtí policisté šetří krádež mědi ze střechy kulturního domu v tamní Svatováclavské ulici. Během víkendu se do objektu vloupal neznámý pachatel, vnitřním schodištěm vlezl na střechu kulturního domu a postupně odcizil a poškodil měděné obložení střechy. Krádeží způsobil škodu za dvacet tisíc korun a poškozením byla škoda vyčíslena na 8 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, po pachateli-ích pátrají.

Další zprávy vyjdou až ve čtvrtek 23. září 2010.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 21. září 2010

 

vytisknout  e-mailem